رحمت‌الله نبیل: طالبان برای بقای خود نیاز دارند کشور را در تاریکی نگاه کنند

آذر

رحمت‌الله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی افغانستان در واکنش به تعلیق تحصیل دختران در دانشگاه‌ها از سوی طالبان، گفته است که این گروه برای بقای خود مجبورند مردم را در تاریکی نگاه کند.

آقای نبیل لحظاتی پس از همگانی شدن دستور مولوی ندامحمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان مبنی بر تعلیق تحصیل دختران در دانشگاه‌ها، در رشته‌توییتی نوشته است که علم و دانش سبب توسعه فکری جامعه و قوی شدن روحیه‌ی آزادی می‌شود.

به‌گفته‌ی آقای نبیل، طالبان به این باور هستند که بقای آنان به نافهمی نسل جوان افغانستان ارتباط کامل دارد.

او تأکید کرده است که بهتر است مردم افغانستان دیگر فرصت را به این امید که طالبان تغییر خواهند کرد، ضایع نکنند و آینده‌ی اولادشان را به دست این گروه برباد نکنند.

او نوشته است: «طالب همان گروه مزدور اهداف نیابتی دیگران هستند.»

این درحالی است که سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان در دستور تازه‌ای اعلام کرده است که تحصیل دختران در دانشگاه‌ها تا امر ثانی معطل قرار داده شود.

در مکتوبی که از سوی ضیاءالله هاشمی، سخن‌گوی وزارت تحصیلات عالی طالبان همگانی شده، عنوانی دانشگاه‌های خصوصی و دولتی نوشته است که این تصمیم براساس فیصله‌ی کابینه‌ی طالبان گرفته شده است.

این تصمیم طالبان در همین ساعات نخست واکنش‌هایی را نیز در پی داشته است.

طالبان از زمانی که بر افغانستان مسلط شدند، دختران بالاتر از صنف ششم مکتب را نیز از رفتن به مکتب محروم کردند.

مولوی ندامحمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی این گروه چندی پیش در اظهاراتی رفتن دختران به مکتب را فرهنگ خارجی خوانده و گفته بود که این فرهنگ توسط امان‌الله‌خان وارد کشور شده است.

او در یک نوار تصویری که در شبکه‌های اجتماعی نشر شده بود، می‌گفت رفتن دختران به مکتب نسخه‌ای «عیاشی و فحاشی» است.

با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه