بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجهی پاکستان در نشست امنیتی مونیخ گفته است اگر طالبان «اراده و ظرفیت» برای مقابله با گروههای شبهنظامی فعال در افغانستان را نداشته باشند، رفتن تروریسم به جاهای دیگر فراتر از پاکستان زمان زیادی نمیبرد.
به گزارش روزنامه دان پاکستان، او گفته است که تهدید امنیتی و تروریستی نشاتگرفته از افغانستان مهمترین موضوع در منطقه است.
وی اظهار داشته است که جامعه جهانی و دولت طالبان به این موضوع جدیت کافی نشان ندادهاند.
زرداری گفته است: «نگرانی این است که اگر ما (جامعه جهانی) و دولت موقت افغانستان (طالبان) این گروهها را جدی نگیریم و آنان (طالبان) اراده و ظرفیت مقابله با گروههای تروریستی را نشان ندهند، این گروهها فعالیتهای تروریستی را در منطقه انجام خواهند داد – ما در حال حاضر شاهد افزایش فعالیتهای تروریستی در پاکستان از زمان سقوط کابل هستیم – اما طولی نمیکشد که به جای دیگری برسد.»
او افزوده است که راهحل کلیدی این است که دولت طالبان و جامعه جهانی متقاعد شوند که حضور تروریسم در مرزهای افغانستان را بپذیرند و اراده برای مبارزه با آن را نشان دهند.
وی همچنین خواستار یافتن راهی برای ایجاد ظرفیت به طالبان به هدف ایجاد ارتش دایمی نیز شده است.
او علاوه کرده است که طالبان نه ارتش دایمی دارند و نه هم نیروی ضد تروریسم و امنیت مرزی مناسب.
بهگفتهی زرداری، در این شرایط طالبان توانایی مقابله با تهدیدهای تروریستی را ندارند.
وزیر امور خارجهی پاکستان به این موضوع اشاره کرد که پس از سقوط کابل و ادامهی جنگ اوکراین، توجه جهان به افغانستان کم شده است.
او در بخشی از سخنان خود گفته است که پاکستان نمیخواهد به افغانستان حمله کند و «اشتباهات گذشته را تکرار کند». بنابراین بهگفتهی او، بهترین سناریو این است که نهادهای مجری قانون در افغانستان فعال شوند.
زرداری تاکید کرده است که پاکستان به هر نحوی که بتواند به کمک افغانستان ادامه خواهد داد.
او در بخشی از اظهارات خود میگوید که هیچ مقاومتی علیه طالبان وجود ندارد و بزرگترین تهدید برای این گروه در حال حاضر داعش است.