یک بنیاد خیریه در شهر قندهار، مراسم عروسی دستهجمعی ۵۰ زوج جوان را برگزار کرده است. همزمان با این، شماری از تازهدامادان خواستار کاهش مهریهی عروس برای سایر «جوانان غریب» هستند.
این دامادان قندهاری میگویند که صدها جوان در این ولایت قربانی «رسمورواجهای بد و بیمعنی» خانوادههایشان شده و هنوز هم ازدواج نکردهاند.
محمد جان، یکی از تازهدامادان امروز (سهشنبه، ۹ حوت) به روزنامه اطلاعات روز گفت که از ۱۶ سال به این طرف نامزد بود، اما بهدلیل رسمورواجهای خانوادههایشان، ازدواج نتوانسته بود.
او از تمامی خانوادهها و مسئولان محلی طالبان در قندهار خواست که در راستای کاهش مهریهی دختران در این ولایت اقدام کنند.
محمدجان گفت: «مهریهی دختران باید کم شود، همه باید با داماد خود همکاری کنند، چون دامادان مجبور میشوند برای تأمین مهریهی بلند به خارج از کشور مهاجرت کنند.»
فریداحمد خوشحال یکی دیگر از جوانانی که مراسم عروسیاش به تازگی برگزار شده، گفت که از هفتونیم سال به این طرف نامزد بود و بهدلیل مشکلات اقتصادی و «رواجهای بد» نمیتوانست ازدواج کند.
او نیز از خانوادهها خواست که مهریهی دخترانشان را کاهش دهند تا جوانان بتوانند با خوشی و بدون مشکل ازدواج و زندگی خوبی را آغاز کنند.
از سوی هم، اعضای خانوادههای این جوانان از سرمایهگذاران و مقامهای محلی طالبان میخواهند تا جوانانی را که سالهاست نامزد هستند، اما توانایی ازدواج را ندارند، همکاری کنند.
این درحالی است که بنیاد خیریه سیلاب برای هر زوج از مجموع ۵۰ زوجی که به تازگی مراسم عروسیشان را برگزار کرده، ۲۰۰ قلم وسایل خانه نیز داده است.
سیداحمد سیلاب، رییس این بنیاد، هدف از برگزاری مراسم عروسی دستهجمعی زوجهای جوان را جلوگیری از مصارف بیجا و مهریهی بلند عنوان کرد.
او گفت که بسیاری از جوانان برای تکمیل کردن مهریهی عروس، مجبور به ترک کشور میشوند که در برخی موارد در راه قاچاق «خوراک ماهیهای دریا میشوند».
براساس اظهارات منابع محلی در قندهار، مهریهی معمول دختران در این ولایت بین ۹۰۰ هزار تا دو میلیون کلدار تعیین میشود که به پدر دختر تعلق میگیرد. به تازگی طالبان گفتهاند که مهریه باید به پول افغانی پرداخت شود.