افغانستان بار دیگر در شاخص جهانی تروریسم، آسیب‌پذیرترین کشور شناخته شد

براساس شاخص جهانی تروریسم (GTI)، افغانستان برای چهارمین سال جایگاه آسیب‌پذیرترین کشور از تأثیر تروریسم را به خود اختصاص داده است. طبق این شاخص، پس از افغانستان بورکینافاسو و سومالیا قرار دارند.

این شاخص توسط مؤسسه‌ اقتصاد و صلح (IEP) مستقر در استرالیا ترتیب شده است.

این مؤسسه در دهمین ویرایش شاخص جهانی تروریسم (GTI) گفته است که تعداد مرگ‌ومیر ناشی از تروریسم در سال ۲۰۲۲، با کاهش نُه درصدی در مقایسه با سال ۲۰۲۱، شش هزار و ۷۰۱ مورد مرگ بوده است.

مؤسسه اقتصاد و صلح (IEP) گفته است که کاهش مرگ‌ومیر ناشی از کاهش تعداد حوادث بوده است. طبق آمار، حملات از پنج هزار و ۴۶۳ در سال ۲۰۲۱ به سه هزار و ۹۵۵ در سال ۲۰۲۲ رسیده که کاهش تقریبا ۲۸ درصدی را نشان می‌دهد.

با این حال، در گزارش آمده است که اگر افغانستان از این شاخص حذف می‌شد، مرگ‌ومیر ناشی از تروریسم چهار درصد افزایش می‌یافت. طبق گزارش، ۷۵ درصد در حملات و ۵۸ درصد در مرگ‌ومیر در افغانستان کاهش به میان آمده است.

در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۲ در افغانستان، ۲۲۵ رویداد و ۶۳۳ کشته و ۸۹۷ زخمی از این رویدادها ثبت شده است.

در گزارش مؤسسه اقتصاد و صلح آمده است که با وجود کاهش در حملات و مرگ‌ومیر در افغانستان، این کشور برای چهارمین سال متوالی بیشترین تأثیر را از تروریسم متحمل شده است. پس از افغانستان، بورکینافاسو و سومالیا در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند. در این رده‌بندی، پاکستان در جایگاه ششم قرار دارد.

به‌گفته‌ی این مؤسسه، شاخص تروریسم جهانی شامل اعمال سرکوب دولتی و خشونت توسط بازیگران دولتی نمی‌شود و به این ترتیب، اعمالی که توسط طالبان انجام شده، در این گزارش گنجانده نشده است.

مرگ‌بارترین گروه‌های تروریستی در جهان در سال ۲۰۲۲، داعش و گروه‌های وابسته به آن بودند و پس از آن الشباب، ارتش آزادی‌بخش بلوچستان (BLA) و جماعت نصرت‌الاسلام و المسلمین (JNIM) قرار گرفته‌اند.