ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان در واکنش به منع کار کارمندان زن سازمان ملل توسط طالبان، از این سازمان خواسته است که دفتر نمایندگی خود در کابل را بسته کند، زیرا این دفتر از حقوق بشری کارمندان خود حراست نمیتواند و فعالیت آن مؤثریتی به مردم افغانستان ندارد.
اعضای این ائتلاف امروز (دوشنبه، ۲۱ حمل) در یک نشست خبری در کابل گفتهاند که ممنوعیت کار زنان در سازمان ملل از سوی طالبان قابل پیشبینی بود.
در قطعنامهی زنان معترض آمده است که آنان پس از منع کار زنان در نهادهای غیردولتی در دسامبر، از نهادهای بینالمللی کمکرسان خواستند که به وضع این محدودیت، قاطعانه و متحدانه پاسخ بدهند و فعالیتهایشان را در افغانستان بدون کارمندان زن ادامه ندهند.
بهگفتهی زنان، برخلاف توقع آنان اما نهادهای امدادرسان بینالمللی بهشمول سازمان ملل در برابر طالبان از نرمش کار گرفتند و با این گروه تفاهم کردند.
در قطعنامهی زنان معترض آمده است که «تعامل بدون قیدوشرط جامعهی بینالمللی با طالبان و انعطافپذیری و نرمش آنها در قبال نقض حقوق شهروندان افغانستان باعث شده است تا طالبان با جسارت و جرأت بیشتر سرکوب مردم افغانستان را ادامه بدهند.»
آنان دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) را دفتر «معاملات سیاسی» خوانده و از سازمان یادشده خواسته است که دفتر خود در کابل را ببندد. چون نمیتواند حتا از حقوق بشری کارمندان خود حراست و حمایت کند و فعالبودن این آدرس هیچ مؤثریتی به مردم افغانستان ندارد.
زنان معترض اضافه کردهاند که هدف از ایجاد سازمان ملل، حفظ صلح، گسترش صلح و منع جنگ در جهان است، اما اکنون در افغانستان صلح وجود ندارد و جنگ با گروهها و جناحهای مختلف جریان دارد. بهگفتهی آنان، مأموریت سازمان ملل در افغانستان به چالش کشیده شده است.
زنان معترض یوناما را متهم به سکوت در برابر نقض حقوق بشر از جمله کوچهای اجباری، قتل نظامیان پیشین، شکنجه و سرکوب فعالان مدنی کرده و خطاب به سازمان ملل گفتهاند: «پس این دفترِ دریافت حقالسکوت را لطفا بسته کنید!»
در حال حاضر گفته میشود که کارمندان مرد سازمان ملل به درخواست این سازمان خانهنشین شدهاند.
سازمان ملل در واکنش به تصمیم طالبان از کارمندان خود خواسته بود که به وظایف شان نیایند.
منع کار زنان در دفاتر سازمان ملل واکنشهای جهانی را به همراه داشته است، اما تا اکنون طالبان از تصمیم شان عقبنشینی نکردهاند.