اطلاعات روز

اختلافات امریکا و آلمان تلاش‌ها برای ایجاد نیروی پولیس مؤثر در افغانستان را فلج کرد

یک تحقیق تازه نشان می‌دهد که اختلافات میان ایالات متحده امریکا و آلمان تلاش‌ها برای ایجاد یک نیروی پولیس مؤثر در افغانستان را در طول دودهه حضور متحدان ناتو در این کشور مختل کرده است.

روزنامه‌ی انگلیسی‌زبان «نشنل‌نیوز» امارات متحده عربی روز گذشته (دوشنبه، ۴ ثور) جزئیات مختصری از این تحقیق را در وبسایت خود منتشر کرده است.

براساس این تحقیق، ایالات متحده امریکا از سرعت کُند آموزش ارائه‌شده توسط آلمان که رهبری آموزش افسران پولیس در افغانستان را بر عهده داشت، ناراضی بود.

همین‌طور، آلمان نیز با آموزش نظامی به سبک ایالات متحده که برای برخی از نیروهای استخدام‌شده تنها دو هفته طول می‌کشید، مخالفت می‌کرد.

پیتر جوردنینگ، رییس‌پولیس آلمان به کمیته‌ای متشکل از نمایندگان پارلمان این کشور گفته است: «ما از دخالت امریکا استقبال نکردیم.»

این تحقیق دریافته است که کیفیت آموزش برای پولیس افغانستان تا سال ۲۰۲۰ میلادی کاهش یافت و گزارش‌های گسترده از فساد نیز گریبان نیروهای پولیس افغانستان را گرفت.

براساس این تحقیق، با وجود آموزش ۳۰۰ هزار سرباز ارتش و ۸۰ هزار افسر پولیس، نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان نتوانستند در برابر پیش‌روی طالبان مقاومت کنند که منجر به تسلط این گروه در ۱۵ آگست ۲۰۲۱ و پایان مأموریت ۲۰ ساله‌ی امریکا و متحدانش در این کشور شد.

یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که ایالات متحده امریکا آموزش پولیس توسط آلمان را با توجه به وضعیت امنیتی شکننده در افغانستان بسیار کند ارزیابی کرد و مربیان امریکایی که شباهت چندانی به پولیس غیرنظامی آلمان نداشتند، وارد عمل شدند.

پیتر جوردنینگ گفته است که مقام‌های افغانستان گزینه‌ی کمی، جز پذیرش آموزش پولیس توسط ایالات متحده داشتند و هماهنگی بین متحدان ناتو هرگز به‌طور کامل بهبود نیافت.

در این تحقیق آمده است که مسئولیت ایجاد یک دولت باثبات در افغانستان براساس یک توافق در سال ۲۰۰۱ میلادی بین امریکا، آلمان، ایتالیا و بریتانیا تقسیم شده بود.

طبق این توافق، امریکا بر آموزش ارتش، بریتانیا بر مبارزه با مواد مخدر، ایتالیا بر ایجاد سیستم قضایی و آلمان بر آموزش پولیس افغانستان متمرکز بودند.

با این حال، پیتر جوردنینگ گفته است که وعده‌های غرب برای ساختن یک افغانستان باثبات محقق نشد.

تیلمان رودر، رییس یک سازمان صلح‌ساز گفته است که تأمین صلح باید مقدم بر ملت‌سازی در افغانستان می‌بود.