نصیر احمد فایق: جامعه بین‌المللی تعامل با نیروهای سیاسی دموکراتیک را آغاز کند

آذر
عکس: آرشیف

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت این سازمان گفته است که تعامل و گفت‌وگو تنها با طالبان نتیجه نداده و زمان آن فرا رسیده که جامعه بین‌المللی با نیروهای سیاسی دموکراتیک وارد تعامل شود.

این نشست شورای امنيت دیروز (چهارشنبه، ۳۱ جوزا) درباره‌ی افغانستان برگزار شد.

نصیراحمد فایق در سخنرانی خود در این نشست گفته است که در این دو سال اخیر، جامعه جهانی به امید دریافت پاسخ مثبت، با طالبان تعامل و گفت‌وگو کرده است، اما این گروه نه تنها به خواسته‌ها پاسخ مثبت نداده‌اند، بلکه تلاش می‌کنند اعمال خود را در پوشش نسخه‌ای تحریف‌شده دین و فرهنگ، توجیه و سرپوش بگذارند.

فایق افزوده است که طالبان در صحنه بین‌المللی به سیاست باج‌خواهی و اخاذی با سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی متوسل شده‌اند.

او گفته‌ است که طالبان در سطح ملی هم سیاست‌های ظالمانه دهه ۱۹۹۰ بازگشته‌اند، قدرت و اقتدار خود از طریق اعمال ارعاب و سرکوب تحکیم می‌کنند.

فایق در ادامه گفته است: «زمان و تجربه ثابت کرده است که گفت‌وگو و تعامل، در درجه اول تنها با طالبان، نتیجه‌ای نداشته است. بنابراین، اکنون زمان آن فرا رسیده است که جامعه بین‌الملل باید یک تعامل ساختاریافته با نیروهای سیاسی دموکراتیک را برای کمک به یافتن راه‌حل مشخص برای بحران آغاز کند.»

او تأکید کرده است که باید به نیروهای سیاسی دموکراتیک، بستر و فرصت لازم فراهم شود.

او علاوه کرده است که پس از این در تلاش‌های بین‌المللی، آغاز یک روند سیاسی در راستای حل و فصل سیاسی از طریق گفت‌وگوی ملی در اولویت قرار داده شود.

فایق گفته است که بحران افغانستان اساساً ماهیت سیاسی دارد و نیازمند راه‌حل سیاسی است. به گفته‌ی او، تاکنون بیشتر توجه جامعه بین المللی به مسائل حقوق بشر و وضعیت بشردوستانه معطوف بوده است.

روزا اوتنبایوا، نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل و رییس هیأت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما) نیز دیروز در نشست شورای امنیت سخنرانی و گفت که تا زمانی که طالبان محدودیت‌ها علیه زنان و دختران را لغو نکنند، به رسمیت‌شناختن حکومت این گروه ناممکن است.

اوتنبایوا گفته است که طالبان از یک طرف خواستار به رسمیت‌شناخته شدن حکومت شان هستند و از طرف دیگر با اعمال محدودیت در برابر زنان و دختران، در تضاد با این خواست‌شان و ارزش‌های مندرج در منشور سازمان ملل عمل می‌کنند.

او افزوده است که در دیدارهای متعدد با مقام‌های طالبان این موضوع را یادآوری کرده و خواستار لغو محدودیت‌های این گروه علیه زنان و دختران شده است.

به‌گفته‌ی او، فتواها و فرمان‌های طالبان در بین مردم افغانستان محبوبیت ندارد و ادامه‌ی این وضعیت به اعتبار داخلی و بین‌المللی طالبان بیشتر آسیب می‌زند.

رییس یوناما در جریان صحبت‌هایش حکومت طالبان را «خودکامه و منزوی» توصیف کرده و تأکید کرده است که ترکیب مردانه‌ی حکومت این گروه از قوم پشتون برخاسته‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه