طالبان در بامیان پسر طرف دعوی کوچی‌ها را بازداشت کرده‌اند

اطلاعات روز
Photo: sent to Etilaatroz

منبعی در ولسوالی پنجاب ولایت بامیان می‌گوید که طالبان پسر طرف دعوی کوچی‌ها را بازداشت کرده‌اند.

این منبع از فرد بازداشت‌شده، محمدعلی نام برد و گفت که وی باشنده‌ی روستای «سیب‌قولک» منطقه‌ی «درازقل» ولسوالی پنجاب است.

به‌گفته‌ی منبع، کوچی‌ها بر زمین مورثی اجدادی محمدعظیم، پدر محمدعلی ادعای مالکیت دارند و از دو سال به این‌طرف دعوی راه انداخته‌اند.

منبع گفت که در پیوند به این دعوی، فرماندهی امنیه‌ی طالبان در پنجاب محمدعلی فرزند محمدعظیم را بازداشت کرده است.

این منبع اضافه کرد که کوچی‌ها ادعا دارند که مقدار زمینی را که اکنون در تصرف محمدعظیم است، ۵۰ سال قبل خریداری کرده‌اند.

منبع گفت که زمین تحت دعوی در نخست از محمدجان، کاکای محمدعظیم بود و او این زمین را در سال ۱۳۳۵ خورشیدی به برادرش، پدر محمدعظیم فروخته است.

به‌گفته‌ی منبع، اما کوچی‌ها اکنون از ۵۰ سال قبل سند کشیده که گویا آنان در سال ۱۳۵۴ زمین را از محمدجان خریده‌اند.

این منبع تصریح کرد که کوچی‌ها مدعی اند که محمدجان نه تنها زمین خودش بلکه زمین شش عضو دیگر خانواده را نیز فروخته‌ است.

منبع افزود که محمدجان اکنون در قید حیات نیست و هیچ وارثی هم ندارد.

به‌گفته‌ی منبع، سند کوچی‌ها غیرقانونی و غیرقابل اعتبار است، درحالی‌که محمدعظیم سند و تکت مالیه‌دهی دارد.

این منبع به نقل از محمدعظیم افزود که کوچی‌ها از دو سال به این‌طرف آنان را سرگردان کرده‌اند.

غارت خانه‌ی محمدعظیم

اسنادی که در اختیار روزنامه اطلاعات روز قرار گرفته، نشان می‌دهد که محمدعظیم، کوچی‌های طرف دعوی خود را متهم کرده است که در سال ۱۳۷۸ بر خانه‌اش حمله کرده و تمام دارایی‌اش، از جمله دو صد میلیون و سه صد هزار پول رایج آن وقت و شش رأس گاو و ۱۸ رأس گوسفند را غارت کرده‌اند.

محمدعظیم این ادعا را در عریضه‌ی خود به کمیسیون حل منازعات کوچی‌ها و ده‌نشین طالبان در بامیان ارائه کرده است.

او در عریضه گفته است که شیرین‌گل ولد نظر، طرف دعوایش عضو کمیسیون حل منازعات کوچی‌ها و ده‌نشین است و از صلاحیت خود سوءاستفاده می‌کند‌.

محمدعظیم در یک عریضه‌ای دیگر گفته است که از طرف دعوی خود تهدید به مرگ می‌شود.

او گفته است که سال گذشته با پسرش توسط شیرین‌گل لت‌وکوب شده‌اند.

این تنها مورد دعوی کوچی‌ها بر سر زمین با باشندگان بومی بامیان نیست.

حدود یک هفته قبل نیز منبعی در بامیان خبر داد که عبدالله سرحدی، والی طالبان در این ولایت دو نفر از باشندگان منطقه‌ی «پشته غرغری» ولسوالی پنجاب را که از تسلیم‌دهی زمین‌های‌شان به کوچی‌ها امتناع کرده‌اند، توقیف کرده است.

کوچی‌ها ادعای مالکیت زمین در «پشته غرغری» ولسوالی پنجاب بامیان را دارند و سال گذشته خواستار پرداخت اجاره‌ی ۴۳ ساله و نصف قیمت محصولات زراعتی زمین‌ها از افرادی شدند که اکنون زمین را در اختیار دارند.

در مقابل، باشندگان جایی ادعای مالکیت زمین از سوی کوچی‌ها را رد کرده و افزون بر آن، به‌خاطر کشته‌شدن یکی از باشندگان ولسوالی پنجاب در سال ۱۳۵۲ خورشیدی، علیه کوچی‌ها اقامه‌ی دعوی کرده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه