فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نمایندگان ایران میگوید که دستگاه دیپلماسی و نمایندهی ویژه آن کشور برای افغانستان که اختیارات زیادی دارد، باید در سیاست شان نسبت به طالبان تجدید نظر کنند.
آقای مالکی در گفتوگوی که امروز (یکشنبه، ۹ میزان) در خبرگزاری ایلنا منتشر شده، گفته است که دستگاه دیپلماسی و نمایندهی ویژه ایران باید بدانند که چه اتفاقاتی در کشور در حال رخدادن است.
این عضو مجلس ایران با اشاره به افزایش حضور مهاجران افغانستانی در ایران پس از تسلط طالبان گفته است که نگرانیهای برای مردم آن کشور بهوجود آمده که «نگرانیهای به حقی هم هست».
سفیر پیشین ایران در افغانستان گفته است: «از آنطرف یک اتفاقاتی در این کشور رخ میدهد که قبل از حضور طالبان در کشور افغانستان سابقه نداشته است. مثل کلیپی که علیه مردم ایران پخش میشود! من یک کلیپ مشاهده کردم که بچههای کوچک افغان که دبستانی هستند و ذهنشان به این کارها قد نمیدهد، حرفهای ضدامنیتی و دینی میزنند.»
آقای مالکی گفته است: «اینها مبین این واقعیت است که یک جریانی در پشت صحنه و خارج از مرزها در داخل افغانستان است و برخی را هدایت میکند تا چهرهی مردم افغانستان و آنهایی که سالها در ایران بودند و زندگی کردهاند و با مردم ما به نوعی جفت شدهاند را در ذهن مردم ایران بد کند.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران گفته که «علیرغم اینکه سالهای بسیاری تعداد زیادی از مردم افغانستان بهدلایل شرایط آن کشور در کشور ما بودند و در بخش تولیدی و جاهای دیگر مشغول به کار بودند و مشکل خاصی نبود، اما بعد از حضور حاکمان فعلی این حساسیت در کشور بهوجود آمد».
او افزوده است: «این حساسیت نه اینکه فقط در [بین] مردم ایران باشد، بلکه در [نزد] مسئولین هم بهوجود آمده است که باید رسیدگی شود.»
آقای مالکی گفته است که وزارت داخله و نهادهای امنیتی ایران بحث ساماندهی مهاجران افغانستانی را بهصورت جدی پیگیری میکنند.
این سخنان در حالی ابراز شده است که اخیرا موج جدیدی از «نفرتپراکنی» علیه مهاجران افغانستانی در ایران به راه افتاده است و آمارهای سرسامآور از حضور مهاجران افغانستانی در ایران ارائه میشود.
پیش از این احمد وحیدی، وزیر داخلهی ایران در این مورد واکنش نشان داده بود و گفته بود که آمارهای رسمی مهاجران افغانستانی در ایران کمتر از پنج میلیون است و آمارهایی که در شماری از رسانههای این کشور یا شبکههای اجتماعی ارائه میشود، غیرواقعی است.