دستور رهبر طالبان برای ساخت بند آب با هزینه دو میلیارد افغانی در خاشرود نیمروز

اطلاعات روز
Photo: BNA

رسانه‌های طالبان گزارش دادند که رهبر این گروه دستور داده است که یک بند «بزرگ» آب به ارزش حدود دو میلیارد افغانی در ولسوالی خاشرود ولایت نیمروز ساخته شود.

به گزارش «تلویزیون ملی»، وزارت احیا و انکشاف دهات طالبان، یک بورد مسلکی تشکیل می‌دهد تا کار ساخت این بند را به پیش‌ببرد.

طبق این گزارش، بر رودخانه خاشرود با ارتفاع نزدیک به ۵۰ متر سد ساخته می‌شود که ظرفیت ذخیره حدود شش میلیون متر مکعب را داشته باشد.

«تلویزیون ملی» تحت مدیریت طالبان نوشته است که با تکمیل این بند، بیش از هشت هزار هکتار زمین زراعتی در ولسوالی‌های گلستان، دلارام، خاشرود، غوری و چخانسور نیمروز آبیاری خواهد شد.

رود خاشرود از سیاه کوه سرچشمه می‌گیرد و به هامون پوزک در مرز ایران و افغانستان می‌ریزد. این هامون بخشی از تالاب‌های هامون است که در سال‌های اخیر خشکیده است. میانگین حجم جریان سالانه رودخانه خاشرود ۱۷۰ میلیون مترمکعب تخمین شده است.

طالبان در حالی تصمیم به ساخت بند بر روی این رودخانه دارند که درگیر تنش آبی با ایران‌اند.

افغانستان و ایران در سال ۱۳۵۱ درباره‌ی آب هلمند معاعده امضا کردند و براساس این معاهده، در سال نرمال آبی، ۲۶ مترمکعب در ثانیه حق‌آبه ایران است که از طرف افغانستان وارد آن کشور شود.

ایران در حال حاضر می‌گوید که حق‌آبه‌اش را دریافت نمی‌کند، اما طالبان در افغانستان می‌گویند که به‌دلیل خشک‌سالی‌های پی‌هم آب هلمند کاهش یافته است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه