Photo: WHO

سازمان جهانی صحت از تبدیل شدن بحران صحی در غزه به یک «اپیدمی» هشدار داد

سازمان جهانی صحت از تبدیل شدن بحران صحی در غزه بر اثر تداوم جنگ بین اسرائیل و حماس، به یک «اپیدمی» هشدار داده است.

مایک رایان، مدیر اجرایی برنامه‌ی فوریت‌های صحی سازمان جهانی صحت دیروز (دوشنبه، ۲۹ عقرب) در یک نشست خبری در مقر سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفته است که خطر این اپیدمی به اندازه‌ی آسیب‌هایی که کمبود آب، غذا و سوخت بر شدت آن افزوده، جدی خواهد بود.

بر اساس گزارشی که در وب‌سایت سازمان ملل متحد منتشر شده، این مقام سازمان جهانی صحت افزوده است که با ادامه‌ی درگیری بین نیروهای حماس و ارتش اسرائیل، بسیاری از کودکان و کسانی که زیر بمباران زندگی می‌کنند و سرپناهی ندارند، از جمله گروگان‌ها، در معرض خطر هستند.

او هشدار داده است که اولتیماتوم نیروهای اسرائیلی برای ادامه‌ی حرکت، باعث ایجاد ازدحام در مراکز و مکاتب «آنروا» شده و خطر همه‌گیری را افزایش می‌دهد.

این مقام سازمان جهانی صحت گفته است که بیش از هزار و ۵۰۰ کودک در غزه مفقود هستند و احتمالا بسیاری از آنان هنوز زیر آوار مانده‌اند.

او افزوده است که پس از تخلیه‌ی شفاخانه‌ الشفا، بسیاری از بیماران و کارکنان صحی باقی‌مانده در شفاخانه «اندونیزیایی» در شمال غزه نیز با ادامه‌ی جنگ و درگیری، مجبور به تخلیه‌ی این شفاخانه خواهند شد.

در هفته‌های اخیر جنگ بین اسرائیل و حماس در اطراف شفاخانه‌ها و مراکز صحی غزه متمرکز بوده است.

نیروهای اسرائیل وارد شفاخانه الشفا شده و صدها بیمار، کارمند صحی و آوارگانی را که در این شفاخانه پناه گرفته بودند، مجبور به ترک این شفاخانه و فرار به سمت جنوب کرده‌اند.

در دو روز اخیر نیز گزارش‌هایی از حملات نیروهای اسرائیل بر شفاخانه «اندونیزیایی»، یکی دیگر از شفاخانه‌های غزه منتشر شده است.

رسانه‌های بین‌المللی به نقل از مدیر این شفاخانه گزارش داده‌اند که دست‌کم ۱۰ نفر در یک حمله‌ی هوایی اسرائیل بر این شفاخانه کشته‌ شده‌اند.

ارتش اسرائیل اما حمله‌ی مستقیم بر این شفاخانه را رد کرده و گفته است که از این شفاخانه بر آنان تیراندازی شده است و آنان مسیر تیراندازی را هدف قرار داده‌اند.

بر اساس آمارهایی که مسئولان صحی غزه منتشر کرده‌اند، بر اثر حملات اسرائیل در این منطقه، تا اکنون بیش از ۱۳ هزار نفر کشته شده‌اند.

سازمان ملل و نهادهای امدادرسان خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه هستند و از دو طرف می‌خواهند که قوانین بین‌المللی را رعایت و از هدف قراردادن مراکز غیرنظامی خودداری کنند.