سازمان مطالعات قطب جنوب بریتانیا میگوید که بزرگترین کوه یخ جهان در حال دور شدن از آبهای قطب جنوب و حرکت به فراسوی این آبها است.
به گزارش گاردین، کوه یخ موسوم به «ای۲۳ای» بیش از سهدهه، بدون حرکت در آبهای قطب جنوب باقی مانده بود.
این کوه یخ در سال ۱۹۸۶ میلادی از قفسهی یخی موسوم به «فیلچنر» در قطب جنوب جدا شد، اما به کف اقیانوس متصل بود و سالها در دریای «وِدل» باقی ماند.
بر اساس گزارش گاردین، تصاویر ماهوارهای جدید نشان میدهد که این کوه یخ با وزن حدود یک تریلیون متریک تُن، اکنون به حرکت آمده و بادها و جریانهای شدید به سرعت آن را از نوک شمالی شبهجزیرهی قطب جنوب دور میرانند.
گفته میشود که وسعت این کوه یخ سه برابر شهر نیویارک و بیش از دو برابر شهر لندن است و مساحت آن حدود چهار هزار کیلومتر مربع است.
الیورش مارش، متخصص مطالعات قطب جنوب گفته است که دیدن کوه یخی به این بزرگی در حال حرکت، به ندرت اتفاق میافتد و دانشمندان مسیر آن را از نزدیک زیر نظر دارند.
او میگوید که کوه یخی با چنین مقیاس میتواند با وجود دمای بسیار گرمتر اقیانوس جنوبی، برای مدت طولانی دوام بیاورد و به حرکت خود به سمت شمال و بهسوی افریقای جنوبی ادامه دهد که در آن صورت کشتیرانی در این منطقه را دچار اختلال خواهد کرد.
این کوه یخ بزرگ در حالی به حرکت افتاده است که نگرانیها در مورد گرم شدن زمین ناشی از تغییرات اقلیمی و آب شدن یخها در قطب جنوب، بیش از همیشه افزایش یافته است.
در روزهای گذشته آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به قطب جنوب سفر کرد و با اشاره به تغییرات اقلیمی در ایکس نوشت که «ما باید بهخاطر سیارهی زمین و نسلهایی که بعد از ما خواهند آمد، از خانهی مشترک خود محافظت کنیم».