خبرنگاران افغانستان در تبعید: حکومت پاکستان از اخراج خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای خودداری کند

شماری از خبرنگاران افغانستان که در تبعید در اروپا و امریکایی شمالی بسر می‌برند، در یک نامه‌ی سرگشاده از حکومت پاکستان خواسته‌اند که از اخراج خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای افغانستان خودداری کند.

در نسخه‌ای از این نامه که امروز (یک‌شنبه، ۵ حمل) به روزنامه اطلاعات روز فرستاده شده است، همچنین از کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواسته شده است که از اخراج خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای افغانستان از پاکستان جلوگیری کند.

در این نامه آمده است که حکومت پاکستان به همه‌ی مهاجران افغانستان در آن کشور اطلاع داده است که مهلت حضور آنان «در هر حالتی» در ۱۵ اپریل سال‌ جاری میلادی به پایان می‌رسد و پس از آن به صورت اجباری اخراج خواهند شد.

امضا کنندگان این نامه گفته‌اند که اخراج خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای افغانستان از پاکستان، نقض صریح حقوق انسانی و بشری آنان بوده و ظلم بزرگی به جامعه‌ی رسانه‌ای افغانستان است.

آنان گفته‌اند که این خبرنگاران در صورت اخراج از پاکستان، در افغانستان تحت تعقیب طالبان قرار خواهند گرفت و زندگی‌شان با خطرات جدی مواجه خواهد شد.

در این نامه آمده است که شماری از خبرنگارانی که در مرحله‌ی اول اخراج مهاجران و پناه‌جویان بدون اسناد افغانستان از پاکستان، از این کشور اخراج شده‌اند، اکنون یا در زندان طالبان هستند و یا مخفیانه و پنهانی زندگی می‌کنند.

امضا کنندگان این نامه از حکومت پاکستان و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواسته‌اند که راهکاری درنظر بگیرند که بر اساس آن خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای افغانستان تحت حفاظت قرار گیرند و از اخراج در امان بمانند.

آنان ابراز امیدواری کرده‌اند که حکومت جدید پاکستان و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به این خواست آن‌ها توجه و از اخراج خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای افغانستان جلوگیری کنند.

وزارت داخله‌ی پاکستان به تازگی به حکومت ایالتی پنجاب دستور داده است که مرحله‌ی دوم اخراج مهاجران افغانستان را از ۱۵ اپریل آغاز کند.

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که در این مرحله دارندگان «کارت شهروندی افغانستان» (ای‌سی‌سی) اخراج می‌شوند.

پاکستان در نیمه‌ی دوم سال گذشته میلادی مرحله‌ی اول اخراج مهاجران بدون مدرک افغانستان را آغاز کرد.

بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، پس از آغاز این مرحله، بیش از نیم میلیون مهاجر و پناه‌جو از پاکستان وارد افغانستان شده‌اند.