پاکستان، میزبان نمایندگان کشورهای عضو پروژه‌ی تاپی

اطلاعات روز

اطلاعات روز: مسئولان وزارت معادن و پترولیم کشور دیروز در یک نشست خبری در کابل اعلام کردند، امروز نشستی در پاکستان بین نمایندگان کشورهای عضو پروژه‌ی تاپی برگزار می‌شود. به گفته‌ی آنان، محور بحث این نشست، پیشرفت‌های اخیر و راه‌های تطبیق این پروژه خواهد بود.

رفیع صدیقی، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم گفت که در نشست امروز هیأت افغانی نیز اشتراک خواهد کرد. به گفته‌‌ی او، کارهای ابتدایی و تخنیکی پروژه‌ی تاپی تقربیاً تکمیل شده و قرار است کار عملی آن آغاز شود. صدیقی گفت، قرار است در این نشست در مورد اعطای قرارداد تطبیق این پروژه به شرکت توتال فرانسه نیز فیصله شود.

تفاهم‌نامه‌‌ی انتقال گاز ترکمنستان بین افغانستان، پاکستان و هند در سال 2010 امضا شد. 1735 کیلومتر طول لوله‌ی پروژه‌ی تاپی تخمین شده و قرار است 535 کیلومتر آن از خاک افغانستان بگذرد. افغانستان، پاکستان، هند و ترکمنستان هر‌کدام 25 درصد در این پروژه‌ سهم دارند. نمایندگان چهار کشور توافق کرده‌اند، کار پروژه‌ی تاپی در یکی از ماه‌های سال 2015 آغاز و تا سال 2017 تکمیل شود.

حدود 8 میلیارد دالر هزینه‌ی این پروژه‌ تخمین زده شده و با ساخت آن سالانه 33 میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به کشورهای افغانستان، پاکستان و هند انتقال داده می‌شود. انتقال گاز طبیعی ترکمنستان توسط لوله از شهرهای هرات و قندهار به پاکستان صورت می‌گیرد و با عبور از پاکستان، در شهری موسوم به «فاضیلکا» در هند پایان می‌یابد.

اشرف غنی در سفرش به ترکمنستان پروژه‌ی تاپی را برای رشد اقتصادی این کشورها ارزنده خواند. ناامنی یکی از چالش‌های عمده‌ی عملی شدن پروژه‌ی تاپی عنوان شده؛ اما وزارت امور داخله پیش‌تر گفته بود، 7 هزار نیرو برای تأمین امنیت این پروژه موظف خواهند شد.

با این حال، کارشناسان مسایل اقتصادی پروژه‌ی تاپی را برای رشد اقتصاد کشور مهم خوانده و گفته‌اند، عملی شدن آن، به بهبود امنیت افغانستان و منطقه نیز اثرگذار است. به گفته‌ی آنان، پاکستان به گاز ترکمنستان نیاز جدی دارد و با عملی شدن پروژه‌ی تاپی، پاکستان ناگزیر است در قسمت امنیت آن توجه داشته باشد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه