شماری از باشندگان ولایت فاریاب که از جاری شدن سیلاب و از بین رفتن داروندار شان شکایت دارند، میگویند که با وجود گذشت چندین روز از جاری شدن سیلاب، تاکنون توجهی از سوی نهادهای مسئول دولتی و سازمانهای مددرسان برای رسیدگی به آسیبدیدگان صورت نگرفته است.
آنان میگویند که بارش باران در یک ماه گذشته باعث جاری شدن سیلاب شده و خسارات مالی و جانی را در ولسوالیهای کوهستان، گرزیوان، بلچراغ، پشتونکوت، خواجه سبزپوش، شیرین تگاب و دولتآباد ولایت فاریاب برجای گذاشته است.
سرازیر شدن سیلاب در این ولسوالیها هکتارها زمین و باغ، خانهها، پل و پلچک را تخریب کرده است. باشندگان این ولسوالیها میگویند آنان قادر به بازسازی خانهها، پلها و پلچکهای تخریب شده بدون همکاری نهادهای حکومتی و مددرسان نیستند.
اکثریت باشندگان این ولسوالیها از طریق زراعت و مالداری معیشت خانوادههای خود را تأمین میکنند و اکنون که سیلاب زراعت شان را تخریب کرده است، میگویند به حاصلات این زمینها چشم داشتند اما حاصلات زمین شان نابود شده و هیچ ارگانی نیست که به «داد مردم فقیر روستانشین برسد.»
محمد صالح، قریهدار روستای «شیخها» در ولسوالی دولتآباد فاریاب به روزنامه اطلاعات روز گفت که در روستای «شیخهای» حدود ۳۵۰ خانواده زندگی میکنند که هر خانواده پنج تا شش جریب زمین خود را گندم و جو کشت کرده بود و همهی آنرا سیل تخریب کرده است.
به گفتهی این قریهدار، امسال بارندگیها در آغاز روستانشینها را خوشحال ساخته و در انتظار حاصلات بیشتر بودند اما سیلابهای اخیر این خوشحالی را از آنان گرفته و اکنون این مردم چشم به راه کمک اند. او گفت: «ما مردمهای غریب هستیم. زمین و زراعت ما مردم را سیل نابود کرد و خانههای ما مردم نیز در سیل تخریب شده است. تا به حال یک موسسه برای چند خانواده محدود کمک کرده است اما این کمکها بسنده نیست چون مردم خیلی متضرر شدهاند.»
نازک میر، یکی دیگر از باشندگان ولسوالی دولتآباد فاریاب گفت که برعلاوهی نابود شدن مزارع گندم و جو، خانه و دیوارهای مردم نیز ویران شده است که نیاز به ترمیم دارد اما مردم توان ترمیم خانههای خود را ندارند.
سیلاب علاوه بر تخریب زمینهای زراعتی و خانهها، سرکها و راههای مواصلاتی را نیز تخریب کرده است. براساس گفتههای منابع محلی، پل بزرگ منطقهی «خشتپل» که چهار ولسوالی فاریاب را با مرکز این ولایت وصل میکند، حدود ۲۰ روز قبل توسط سیل تخریب شده اما تاکنون برای بازسازی آن از سوی حکومت سرپرست طالبان و دیگر نهادهای مددرسان اقدامی صورت نگرفته است.
عزتالله و محمدعالم، باشندگان روستای «هزارقلعه» ولسوالی پشتونکوت فاریاب به روزنامه اطلاعات روز گفتند که با تخریب شدن پل بزرگ باشندگان این مناطق با مشکلات زیادی روبهرو شدهاند. آنان گفتند پس از تخریب شدن این پل، راه عبور موتر قطع شده است و درحال حاضر برای عبور از مسیر منتهی به این پل، مردم باید از رودخانه بگذرند. گذر از آب رودخانه نیز پرچالش است زیرا بارندگی مداوم امکان بالا آمدن آب و جاری شدن سیلاب را در پی دارد.
عزتالله گفت: «این پل راه ارتباطی زیاد قریهها است که راه مردم را به شهر وصل میکرد. تقریبا یک ماه شده که این پل توسط سیل تخریب شده است اما تا کنون برای اعمار آن اقدامی صورت نگرفته و مردم با مشکلات زیاد روبهرو هستند.»
محمد عالم نیز گفت: «راه چند ولسوالی با مرکز ولایت قید است. مردم هزاران مشکل دارند. مریضها از آب دریا تیر شده نمیتوانند. حکومت باید راهحل برای مردم پیدا کند.»
پل بزرگ روستای «خواجه قشوری» ولسوالی خواجه سبزپوش از دیگر پلهای بزرگ در این ولایت است که توسط مردم محل با هزینه هفت میلیون افغانی ساخته شده و چندین روستا را با مرکز ولسوالی و شهر میمنه وصل میکرد. سیلاب قسمتی از این پل را نیز تخریب کرده است و راه مواصلاتی اهالی این روستاها را قطع کرده است.

باشندگان ولسوالیهای فاریاب از حکومت سرپرست طالبان و نهادهای مددرسان میخواهند که برای آسیبدیدگان سیلابهای اخیر کمک کرده و خانهها و راههای مواصلاتی آنان را بازسازی کنند. در همین حال عصمتالله مرادی، سخنگوی مقام ولایت طالبان در فاریاب با نشر اعلامیهای تخریب مزارع، خانه و راههای مواصلاتی باشندگان ولسوالیهای ولایت فاریاب را تأیید کرده اما در مورد کمکهای حکومت طالبان به متضررین چیزی نگفته است.