سازمان نجات کودکان: حدود ۲۱ هزار کودک در غزه مفقود شده‌اند

اتاق خبر
Photo: UNRWA

سازمان بین‌المللی نجات کودکان «‌Save The Children» می‌گوید تخمین زده می‌شود که حدود ۲۱ هزار کودک در غزه مفقود شده‌اند.

این نهاد امروز (دوشنبه، ۴ سرطان) با نشر گزارشی گفته است شاید هرگز ندانیم که برسر برخی از این کودکان چه آمده است.

براساس گزارش سازمان نجات کودکان، هزاران کودک در غزه، در زیر آوار شهرها، خانه‌ها و مکاتب گیر افتاده‌اند؛ سازه‌هایی که توسط بمب‌های اسرائیل با خاک یکسان و براثر عملیات نظامی این کشور ویران شده است.

این نهاد افزوده است: «بسیاری از کودکان توسط نیروهای اسرائیلی بازداشت و ناپدید شده‌اند. برخی را در گورهای بی‌نشان یا دسته‌جمعی انداخته‌اند، شماری دیگر از خانواده‌ها و محافظت‌کنندگان جدا شده‌اند و در معرض خطر استثمار قرار دارند.»

در گزارش سازمان نجات کودکان آمده است: «دست‌کم ۱۰ هزار نفر در زیر آوار ناپدید شده‌ که گمان می‌رود کشته شده‌اند. گزارش شده است که کودکان ۴۳ درصد از کل تلفات این جنگ ویرانگر را تشکیل می‌دهند. بنابراین، منطقی است که تخمین بزنیم که حداقل پنج هزار و ۱۶۰ کودک زیر آوار جان باخته‌اند.»

این نهاد افزوده است که تا ماه فبروری سال جاری میلادی، حدود ۱۷ هزار کودک بدون همراه و جدا از خانواده‌های خود بودند و این تعداد احتمالا اکنون بسیار بیشتر است، زیرا تیم ما در غزه هر روز تعداد بیشتری از کودکان بدون همراه را پیدا می‌کند.

سازمان نجات کودکان گفته است که علاوه بر این، اجساد کودکان اخیرا از گورهای دسته‌جمعی در غزه پیدا شده است و بسیاری از آن‌ها نشانه‌ی شکنجه داشته است.

براساس گزارش این نهاد، سازمان ملل متحد از احتمال بازداشت هزاران نفر، از جمله کودکان در غزه هشدار داده و مواردی از بدرفتاری در بازداشت توسط نیروهای اسرائیلی را گزارش کرده است.

این نهاد گفته است که خشونت‌های مداوم در غزه ارتباطات را مختل و حملات به شفاخانه‌ها گزارش تلفات و شناسایی کشته‌شدگان را برای تیم‌های صحی بسیار دشوار کرده است.

سازمان نجات کودکان گفته است: «در عین حال، شدت بی‌امان جنگ در غزه، محدودیت‌های رفت‌وآمد و دسترسی و قطع ارتباط، ردیابی و یافتن کودکان جداشده [از خانواده‌ها] و بازداشت‌شده را دشوار کرده است. این به آن معنا است که تعداد واقعی کودکان مفقود‌شده در غزه حتا بیشتر است.»

از زمان آغاز جنگ در غزه، بیش از ۳۷ هزار نفر براثر حملات اسرائیل کشته و تقریبا کل جمعیت این منطقه بی‌خانمان شده‌اند.

سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق‌‌ بشری بارها از تلفات گسترده‌ی غیرنظامیان، زنان و کودکان در این جنگ انتقاد کرده‌ و خواستار آتش‌بس فوری شده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه