• پشتو
  • ازبیکی
  • English
zortaalitE msilanruoJ tnednepednI Support
اطلاعات روز
  • خبر
    • افغانستان
    • منطقه
    • جهان
  • گزارش
    • گزارش‌های تحقیقی
    • گزارش‌های عمقی و بلند
  • تحلیل
  • گفت‌وگو
  • حقوق بشر
  • زنان
  • محیط زیست
  • ورزش
اطلاعات روزاطلاعات روز
تغیر اندازه متنAa
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل
  • ترجمه
  • حقوق بشر
  • زنان
  • گفتگو
  • محیط زیست
  • ورزش
  • نامه‌ها و دیدگاه‌های خوانندگان
  • سوزن طلایی
  • منابع
جستجو...
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل
  • ترجمه
  • حقوق بشر
  • زنان
  • گفتگو
  • محیط زیست
  • ورزش
  • نامه‌ها و دیدگاه‌های خوانندگان
  • سوزن طلایی
  • منابع
ما را تعقیب کنید

اعتراض شهروندان افغانستان در کانادا؛ «نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید»

آذر
آذر
23 سپتامبر 2024
Share

ده‌ها نفر از شهروندان افغانستان مقیم کانادا در اعتراض به «نسل‌کشی» هزاره‌ها در افغانستان تظاهرات کردند و خواستار توقف این «نسل‌کشی» شدند.

این اعتراض روز یک‌شنبه به وقت کانادا در تورنتو با حضور فعالان مدنی و نهادهای حقوق بشری کانادا برگزار شد.

معترضان درباره‌ی آنچه که نسل‌کشی جاری هزاره‌ها در افغانستان خواندند، ابراز نگرانی و آن را محکوم کردند.

در این گردهمایی علی احساسی، رییس کمیته‌ی روابط خارجی و توسعه بین‌المللی پارلمان کانادا نیز حضور داشت و در اظهاراتی گفت که پارلمان و وزارت خارجه‌ی کانادا از اتفاقاتی که برای هزاره‌ها در افغانستان اتفاق می‌افتد آگاه است.

معترضان در قطع‌نامه‌ی خود خواستار اقدام فوری قاطع بین‌المللی در برابر کشتار اخیر باشندگان دایکندی شدند.

به‌تاریخ ۲۲ سنبله ۱۴ نفر از باشندگان روستای «قریودال» ولسوالی سنگ‌تخت‌وبندر ولایت دایکندی در ساحه‌ی مرزی این ولایت با غور توسط افراد مسلح به قتل رسیدند. مسئولیت این کشتار را گروه داعش برعهده گرفت.

معترضان در کانادا گفتند که از سال ۲۰۰۱، بیش از ۲۹۴ حادثه‌ی خشونت‌آمیز ثبت شده که به‌طور خاص هزاره‌ها را هدف قرار داده است و در این رویدادها بیش از دو هزار و ۲۲۸ نفر کشته و دو هزار و ۸۳۷ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

در قطع‌نامه‌ی معترضان آمده است که با بازگشت طالبان به قدرت، وضعیت بدتر شده است، طوری که بیش از ۳۰ حمله‌ی بزرگ، از جمله هفت حمله تنها در سال جاری علیه هزاره‌ها انجام شده است که منجر به کشته‌شدن بیش از ۵۶۰ نفر و زخمی‌شدن ۷۰۰ نفر شد.

آنان خاطرنشان کردند که از ۱۳۰ سال به این‌طرف، مردم هزاره به‌دلیل هویت قومی و مذهبی خود با آزار و اذیت و نسل‌کشی مداوم روبه‌رو بوده‌اند.

معترضان از دولت کانادا، جامعه‌ی بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری خواستند که نسل‌کشی جاری علیه مردم هزاره در افغانستان را به‌رسمیت بشناسند و محکوم کنند.

این معترضان خواستار اقدام فوری مطابق با قوانین بین‌المللی برای محافظت از مردم هزاره و جلوگیری از جنایات بیشتر شدند.

در قطع‌نامه‌ی معترضان آمده است که دولت کانادا و جامعه‌ی بین‌المللی از عادی‌سازی روابط با طالبان خودداری کنند و از همه‌ی ابزارهای موجود استفاده کنند تا طالبان را مسئول نقض حقوق بشر بدانند.

معترضان از دولت کانادا خواسته است که از یک تحقیق مستقل از سوی سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشری هزاره‌ها و قطع‌نامه‌ای برای حمایت سریع از آنان حمایت کند.

آنان خواستار تضمین عدالت برای قربانیان نقض حقوق بشری در افغانستان و حمایت از حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها شدند.

نظارت عدالت شمال (ان‌جی‌دبلیو) در همبستگی با جامعه‌ی هزاره و فعالان حقوق بشر با نشر بیانیه‌ای از تظاهرات شهروندان افغانستان حمایت کرده است.

به‌گفته‌ی این نهاد، هدف این تظاهرات افزایش آگاهی و درخواست اقدام فوری بین‌المللی در پاسخ به خشونت وحشتناک علیه هزاره‌ها است.

نظارت عدالت شمال از دولت کانادا و جامعه‌ی بین‌المللی خواسته است جنایات وحشیانه علیه هزاره‌ها را به‌رسمیت بشناسند و برای جلوگیری از خشونت بیشتر اقدام قاطعانه انجام دهند.

چاندرا آریا، عضو پارلمان کاناد در بیانیه‌ای گفته است که خشونت فزاینده علیه جامعه‌ی هزاره در افغانستان بسیار نگران‌کننده است. او افزوده است که رنج مردم هزاره نیازمند توجه فوری است.

چاندرا آریا گفته است: «خشونت ادامه‌دار باعث نگرانی است و روشن است که اقدام فوری از سوی جامعه‌ی بین‌المللی ضروری است.»

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
فیسبوک واتساپ واتساپ تلگرام ایمیل کپی کردن لینک پرینت گرفتن
بدون دیدگاه بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مهم‌ترین خبرها

کرزی از تفاهم میان امریکا و ایران استقبال کرد
16 ژوئن 2026
وزارت خارجه‌ی پاکستان: مراسم «امضای الکترونیکی» تفاهم‌نامه میان ایران و امریکا فردا برگزار خواهد شد
13 ژوئن 2026
طالبان در هرات اعتراض مردم به بازداشت زنان و دختران را ‏سرکوب کردند
10 ژوئن 2026
فایق: طالبان هیچ‌گونه پاسخ‌گویی در برابر مردم افغانستان ندارند
9 ژوئن 2026
یوناما از بازداشت زنان در هرات به اتهام عدم رعایت «حجاب» ابراز نگرانی کرد
7 ژوئن 2026

انتخاب سردبیر

دام طلایی «توماس»
5 ژوئن 2026
روایت یک بازگشت خونین
20 می 2026
پرونده‌ جنجالی طاووس در دایکندی
16 می 2026
بازگشایی سفارت امارات متحده‌ی عربی در کابل
اخراج خاموش هزاره‌ها و شیعیان از امارات متحده عربی
29 آوریل 2026
یک تصمیم پرخطر اما سودآور
14 آوریل 2026

مطالب مرتبط

جام جهانی ۲۰۲۶؛ کانادا در بازی پر حاشیه شش بر صفر قطر را شکست داد

19 ژوئن 2026

شهروندان افغانستان در لوکزامبورگ: در تعامل و گفت‌وگو درباره آینده افغانستان، به خواست زنان توجه شود

18 ژوئن 2026

جان‌باختن یکی از زخمیان اعتراضات هرات؛ مراسم خاکسپاری مرتضی کریمی زیر نظارت استخبارات طالبان برگزار شد

16 ژوئن 2026

شهروندان افغانستان در کانادا و آلمان به حمایت از زنان و معترضان هرات تظاهرات کردند

13 ژوئن 2026

از اطلاعات روز حمایت کنید

در افغانستان، جایی که آزادی رسانه‌ها، مانند بسیاری از آزادی‌های دیگر، سرکوب شده است، اطلاعات روز به ایستادگی در برابر سرکوب ادامه می‌دهد.

برای حمایت اینجا کلیک کنید

رسانه

  • درباره ما
  • تماس و ارسال مقالات
  • حفظ حریم و اطلاعات شخصی
Facebook X-twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp

دسترسی سریع

  • گزارش‌‌های عمقی و بلند
  • گزارش‌های تحقیقی
  • اخبار ولایتی
  • منابع
  • زنان

کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به اطلاعات روز است.

دسته‌بندی‌ها

  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل
  • ترجمه
  • حقوق بشر
  • زنان
  • گفتگو
  • محیط زیست
  • ورزش
  • نامه‌ها و دیدگاه‌های خوانندگان
  • سوزن طلایی
  • منابع

دسترسی سریع

  • درباره
  • تماس
  • تبلیغات
  • فرصت‌های شغلی
  • حفظ حریم و اطلاعات شخصی
خوش آمدید

وارد حساب تان شوید

نام کاربری یا ایمیل
رمز عبور

رمز عبور را تان را گم‌ کرده‌اید؟