ادارهی حفاظت محیط زیست تحت مدیریت طالبان میگوید که مطیعالحق خالص، رییس این اداره در رأس یک هیأت برای اشتراک در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کوپ ۲۹) به آذربایجان رفته است.
این کنفرانس از ۱۱ تا ۲۲ نوامبر سال جاری در باکو، پایتخت آذربایجان برگزار میشود.
ادارهی حفاظت محیط زیست طالبان امروز (یکشنبه، ۲۰ میزان) از سفر هیأت این اداره برای شرکت در کوپ ۲۹ خبر داده است. این نخستین حضور طالبان در نشست اقلیمی سازمان ملل متحد خواهد بود.
در خبرنامهی ادارهی حفاظت از محیط زیست طالبان آمده است که هیأت این اداره درخواستهای خود را در مورد دسترسی افغانستان به سازوکارهای مالی موجود در زمینهی تغییر اقلیمی شریک خواهد کرد.
مطیعالحق خالص گفته است که تلاش خواهد کرد موضوعات مربوط به تغییرات اقلیمی و مشکلات زیستمحیطی را با جهان در میان بگذارد.
او اشتراک هیأت طالبان در کنفرانس تغییر اقلیمی را فرصت خوبی برای افغانستان خوانده و گفته است: «ما سعی خواهیم کرد از آن نهایت استفاده را ببریم و با جهات مختلف بحث و گفتوگو کنیم.»
در همین حال یک منبع دیپلماتیک به رویترز گفته است که آذربایجان، میزبان از مقامهای محیط زیست طالبان بهعنوان ناظر در اجلاس کوپ ۲۹ دعوت کرده است تا آنان را قادر سازد «بهطور بالقوه در بحثهای جانبی شرکت کنند و احتمالا جلسات دوجانبه برگزار کنند».
منبع گفته است از آنجایی که طالبان در سیستم سازمان ملل متحد بهعنوان حکومت قانونی افغانستان رسما بهرسمیت شناخته نمیشوند، مقامهای این گروه نمیتوانند در جلسات کشورهای عضو اصلی شرکت کنند.
ریاستجمهوری آذربایجان از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده است.
افغانستان یکی از کشورهای بهشدت آسیبپذیر از تغییرات اقلیمی است. سیلهای ناگهانی در سال جاری جان صدها نفر را گرفت و ویرانی گستردهای برجای گذاشت. افغانستان درحالیکه بهشدت وابسته به کشاورزی است، طی سالهای اخیر خشکسالیهای شدیدی را نیز تجربه کرده است.
پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان، این کشور به انزوا رفته و کمکهای جهانی را نیز از دست داده است.
با گذشت بیش از سه سال، کشورها و جامعهی جهانی طالبان را بهعنوان حکومت افغانستان بهرسمیت نشاختهاند. سیاست این گروه در قبال حقوق بشر، از جمله حقوق زنان و دختران خشم کشورها را در پی داشته است.