مجلهی معتبر طبی «لنست» نتایج یک تحقیق را منتشر کرده است که نشان میدهد شمار فلسطینیان کشتهشده در جنگ غزه از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ تا ۳۰ جون سال ۲۰۲۴ میلادی، ۴۱ درصد بیشتر از آمارهای رسمی است که وزارت صحت حماس اعلام کرده است.
این تحقیق مستقل را پژوهشگران «مدرسهی بهداشت و پزشکی گرمسیری لند -الاساچتیام» انجام دادهاند و نتایج آن دیروز (جمعه، ۲۱ جدی) در مجلهی معتبر «لنست» منتشر شده است.
براساس این تحقیق، بین هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ تا ۳۰ جون سال ۲۰۲۴ دستکم ۶۴ هزار و ۲۶۰ نفر در غزه براثر جراحات شدید جان باختهاند، درحالیکه وزارت صحت غزه شمار کشتهشدگان را ۳۷ هزار و ۸۷۷ نفر اعلام کرده است.
یافتههای این تحقیق نشان میدهد که حدود سه درصد از جمعیت غزه براثر خشونت جان خود را از دست دادهاند که ۵۹ درصد آنان زنان، کودکان و سالمندان هستند.
پژوهشگران این آمار را با تحلیل دادههای مختلف، از جمله آمارهای رسمی وزارت صحت غزه، سوابق ثبتشده در سردخانههای شفاخانهها، نظرسنجی آنلاین و آگهیهای فوتی در شبکههای اجتماعی، بهدست آوردهاند.
آنان گفتهاند که گزارش کمتر تعداد کشتهشدگان براثر جراحات شدید از سوی وزارت صحت غزه نسبت به آمارهای واقعی، نشاندهندهی وخامت زیرساختهای بهداشتی غزه و ناتوانی در ثبت تعداد قربانیان در میان خشونتهای مداوم است.
نویسندگان این تحقیق گفتهاند که تعداد کل کشتهشدگان فلسطینی تا اکتبر سال ۲۰۱۴ احتمالا از ۷۰ هزار نفر فراتر رفته است.
آنان گفتهاند که تعداد کل مرگومیرهای ناشی از جنگ احتمالا بیشتر است، زیرا این تحلیل مرگهای غیرمرتبط با جراحات شدید را که بهدلیل اختلال در سیستم صحی، ناامنی غذایی، آب و بهداشت ناکافی و شیوع بیماریها رخ دادهاند، در نظر نمیگیرد.
زینا جمالالدین، نویسندهی اصلی این تحقیق گفته است: «این نتایج ضرورت اقدامات فوری برای محافظت از غیرنظامیان و جلوگیری از تلفات بیشتر را برجسته میکند.»
نیروهای حماس در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی به شهرهای غزه حمله کردند و دستکم هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۰۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
پس از آن اسرائیل از زمین، هوا و دریا حملات خود را به غزه آغاز کرد که تا اکنون ادامه دارد.
در حملات اسرائیل علاوه بر کشتهشدن هزاران فلسطینی، بخش بزرگ این منطقه ویران و اکثریت جمعیت آن آواره شده است.