عباس عراقچی، وزیر خارجهی ایران در سفرش به کابل با ملا محمدحسن آخوند، نخستوزیر طالبان و امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی این گروه دیدار و گفتوگو کرده است.
براساس اعلامیههایی که سخنگویان طالبان منتشر کردهاند، در این دیدارها در مورد گسترش همکاریهای سیاسی و اقتصادی، حقآبهی ایران از رود هلمند و وضعیت مهاجران افغانستان در ایران، گفتوگو شده است.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان با نشر اعلامیهای در ایکس گفته است که آقای عراقچی در دیدار با ملا محمدحسن آخوند، امنیت و ثبات ایران را با امنیت و ثبات در افغانستان مرتبط دانسته و گفته است که «پیشرفتهایی اخیر در افغانستان» ایران را به این نتیجه رسانده است که همکاری با طالبان باید بیشتر شود.
براساس اعلامیه، وزیر خارجهی ایران به روابط تاریخی دینی، فرهنگی و اقتصادی با افغانستان اشاره کرده و گفته است که «ایران هرگز قصد مداخله در سیاست داخلی افغانستان را ندارد».
در این اعلامیه آمده است که وزیر خارجهی طالبان همچنین به حضور مهاجران افغانستان در ایران و حقآبهی آن کشور از رود هلمند اشاره کرده و گفته است که هر دو موضوع باید به گسترش همکاریها میان دو طرف منجر شود.
مطابق اعلامیهی معاون سخنگوی طالبان، وزیر خارجهی ایران بر اخراج مهاجران غیرقانونی افغانستان تأکید کرده و خواستار اجراییشدن کامل توافقنامهی آب رودخانهی هلمند شده است.
ملا محمدحسن آخوند، نخستوزیر طالبان در دیدار با وزیر خارجهی ایران گفته است که این گروه بهدنبال حل مشکلات با ایران از طریق تفاهم است.
او افزوده است که طالبان در مسألهی حقآبه، قصد ندارند که به ایران آسیب برسانند و در این زمینه براساس حسن نیت تعامل میکنند.
نخستوزیر طالبان خواستار برخورد با مهاجران افغانستان در ایران براساس اصول اسلامی و برادری شده و گفته است که بازگشت آنان در کوتاهمدت امکانپذیر نیست و تدریجی صورت گیرد.

عباس عراقچی در سفرش به کابل با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی طالبان نیز دیدار و گفتوگو کرده است.
ضیاءاحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجهی طالبان در ایکس نوشته است که در این دیدار در مورد روابط دوجانبه، همکاریهای اقتصادی، وضعیت مهاجران افغانستان در ایران و مسائل مشترک مرزها و آب گفتوگو شده است.
امیرخان متقی در این دیدار گفته است که تغییرات اقلیمی باعث خشکسالی در منطقه شده و افغانستان نیز قربانی آن است.
او افزوده است که ما به مردم هلمند، نیمروز و سیستان و بلوچستان به یک نظر نگاه میکنیم و سعی میکنیم به هر دو طرف آب برسد.
سرپرست وزارت خارجهی طالبان تأکید کرده است که این موضوع هیچ مانع دیگری ندارد و تنها نیاز به افزایش بارش باران است.
متقی همچنین خواستار توجه ایران به بهبود وضعیت مهاجران افغانستان شده و گفته است که بازگشت عزتمندانهی مهاجران از اولویتهای طالبان است، اما این روند نیازمند زمان است و این گروه خواستار همکاری کشورهای همسایه، از جمله ایران است.
معاون سخنگوی وزارت خارجهی طالبان نوشته است که آقای عراقچی گفت که سفرش به کابل «آغاز مسیر جدیدی در روابط دو کشور و ورود به فصل جدیدی در روابط دوجانبه است».
او به نقل از وزیر خارجهی ایران افزوده است که «آب باید به موضوع همکاری تبدیل شود و دو طرف باید در این زمینه همکاری فنی داشته باشند».
عباس عراقچی ارشدترین مقام ایران است که پس از تسلط دوبارهی طالبان بر افغانستان، به این کشور سفر کرده است.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجهی ایران گفته است که این سفر «در چارچوب سیاست همسایگی و در راستای مأموریت ذاتی وزارت امور خارجه برای پیگیری منافع ملی کشورمان از طریق تعامل و چارهاندیشی در مورد علایق و نگرانیهای مشترک است».
ایران و طالبان در بیش از سه سال اخیر تعامل گستردهی سیاسی و اقتصادی داشتهاند، اما گاهی اختلافات مرزی و حقآبهی ایران از رود هلمند، روابط دو طرف را تنشآلود کرده است.