سازمان حفاظت از کودکان (سیف د چلدرن) میگوید که بهدلیل ازدستدادن بودجه، ۱۸ مرکز صحی تحت حمایتاش در افغانستان تعطیل شده و ۱۴ مرکز صحی دیگر بدون حمایت مالی تا یک ماه دیگر بسته خواهند شد.
این سازمان دیروز (سهشنبه، ۲۱ حوت) با نشر گزارشی گفته است که در ۳۲ کلینیک در ماه جنوری برای بیش از ۱۳۴ هزار کودک خدمات صحی ارائه کرده است.
سازمان حفاظت از کودکان اشاره کرده است که کارکنان صحی این مراکز برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه مراقبتهای صحی ارائه میکنند.
داکتر حنیف و تیمش در یکی از کلینیکهای تحت حمایت سازمان حفاظت از کودکان در شمال افغانستان، هر ماه به دو هزار و ۵۰۰ بیمار مراقبتهای ضروری ارائه میکنند.
در گزارش سازمان حفاظت از کودکان آمده است که این مرکز صحی، در عرض چند هفته، ممکن است تعطیل شود و صدها کودک مبتلا به سوءتغذیه بدون دسترسی به مراقبتهایی که بهشدت به آن نیاز دارند، رها شوند.
داکتر حنیف گفته است: «جامعه عمیقا [از کاهشها] ناامید شده است. در حال حاضر ۱۳۵ کودک مبتلا به سوءتغذیه تحت درمان [در این کلینیک] داریم. در صورت بستهشدن کلینیک، خانوادههای آنان قادر به پرداخت هزینهی انتقال شان به یک کلینیک دولتی یا خصوصی نیستند، زیرا آنان نمیتوانند هزینهی حملونقل به نزدیکترین کلینیک را بپردازند.»
او افزوده است که داکتران و پرستاران متعهد شدهاند که چهار یا پنج ماه بدون دستمزد کار کنند، زیرا جامعه بدون این خدمات ضروری نمیتواند دوام بیاورد.
سازمان حفاظت از کودکان اشاره کرده است که کاهش کمکهای خارجی این سازمان را مجبور کرده است تا برنامههای نجات جان کودکان مبتلا به سوءتغذیه را به حالت تعلیق درآورد.
این سازمان گفته است که دولتها در سراسر جهان بودجههای کمکهای خارجی را کاهش میدهند و حدود ۴۰ کشور در سراسر آفریقا، آسیا، امریکای لاتین، اروپا و خاور میانه با توقف ناگهانی کمکهای خارجی دولت امریکا تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
سازمان حفاظت از کودکان گفته است که کاهش کمکها تهدیدی برای برنامههای بهداشتی، تغذیه و آموزشی برای میلیونها کودک است.
رزا اتنبایوا، نمایندهی ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در نشست شورای امنیت گفت که کاهش بودجهی کمکها تأثیر قابلتوجهی بر مردم افغانستان داشته و خواهد داشت.
او افزود که در ماه گذشته، بیش از ۲۰۰ مرکز بهداشتی بسته شده است که ۱.۸ میلیون نفر از تعطیلی این مراکز متأثر شدهاند. بهگفتهی او، خدمات ضروری سوءتغذیه برای کودکان هم محدود شده است.
کمکهای امریکا پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید تعلیق شد. این کشور بزرگترین کمککنندهی افغانستان بود و تعلیق کمکها باعث تعطیلی دهها مؤسسهی کمکرسان در افغانستان شد.