درحالیکه مقامهای پاکستان ادعا دارند مهاجمان دخیل در حمله به قطار جعفر اکسپرس در بلوچستان با رهبرانشان در افغانستان در تماس بودند، وزارت خارجهی طالبان این ادعا را بیاساس خوانده و تکذیب کرده است.
دیروز ارتش پاکستان در بیانیهای اعلام کرد که گزارشهای اطلاعاتی به صراحت نشان میدهد که این حمله توسط رهبران «حلقه تروریستی فعال» در افغانستان سازماندهی و هدایت شده و این حلقه در زمان حمله در ارتباط مستقیم با مهاجمان بودند.
شورشیان «ارتش آزادیبخش بلوچ» روز سهشنبه به قطار سریعالسیر جعفر اکسپرس که حامل بیش از ۴۰۰ مسافر بود، در منطقهی بولان بلوچستان حمله کردند.
ارتش پاکستان دیروز از پایان عملیات نجات خبر داد و گفت که تمام ۳۳ «تروریست» کشته و گروگانها آزاد شدهاند.
احمدشریف چودری، مدیرکل روابط عمومی ارتش پاکستان گفته است ۲۱ مسافر پیش از آغاز عملیات پاکسازی از سوی «تروریستها» کشته شده بودند، اما در جریان عملیات به گروگانها آسیبی نرسیده است.
او گفته است که «تروریستها» در جریان عملیات پاکسازی با تسهیلگران و مغز متفکر خود در افغانستان از طریق تلفنهای ماهوارهای در تماس بودند.
به گزارش جیونیوز، شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجهی پاکستان امروز (پنجشنبه، ۲۳ حوت) در نشست خبری هفتگی خود گفت: «هند در تروریسم در پاکستان دست داشته است. در حملهی خاص به جعفر اکسپرس، تروریستها با گردانندگان و رهبران حلقهیشان در افغانستان در تماس بودند.»
سخنگوی وزارت خارجهی پاکستان افزوده است که تماسهای رهگیریشده ارتباط بین مهاجمان و افغانستان را تأیید میکند.
او گفته است: «تروریستها در افغانستان پناهگاههای امن دارند و پاکستان بارها از دولت موقت افغانستان خواسته است تا از استفادهی گروههایی مانند شورشیان بلوچ از خاک خود برای تروریسم جلوگیری کند.»
وی همچنین خاطرنشان کرد که پاکستان در مورد تماسهای دیپلماتیک در تریبونهای عمومی بحث نمیکند، اما پیوسته شواهد دقیق از چنین حوادثی را با افغانستان به اشتراک گذاشته است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجهی طالبان با رد اظهارات مقامهای پاکستانی گفته است که این گروه از طرف پاکستانی میخواهد که بهجای چنین اظهارات غیرمسئولانه بر حل مشکلات امنیتی و داخلی خود تمرکز کند.
او گفته است که هیچ یک از اعضای شورشیان بلوچ در افغانستان حضور ندارند و هیچ ارتباطی با طالبان نداشته و ندارند.
بلخی نوشته است که طالبان از جانباختن افراد بیگناه در حملهی اخیر متأسف است و قربانیکردن غیرنظامیان برای اهداف سیاسی غیرقابل توجیه است.
پاکستان پیش از این هم بارها ادعا کرده است که حملات در آن کشور از افغانستان سازماندهی میشود.
بهگفتهی مقامهای پاکستانی، پس از رویکارآمدن طالبان در افغانستان، حملات در پاکستان افزایش یافته است.
اسلامآباد میگوید که گروههای مسلح مخالف پاکستان زیر حاکمیت طالبان پناهگاه دارند.