امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی طالبان در دیدار با عباس عراقچی، وزیر امور خارجهی ایران از این کشور خواسته است که مهاجران را بهگونهی تدریجی بازگرداند.
امیرخان متقی که برای اشتراک در مجمع گفتوگوی تهران به ایران سفر کرده، دیروز (شنبه، ۲۷ ثور) با عراقچی دیدار کرده است.
ضیاءاحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجهی طالبان گفته است که متقی و عراقچی در این دیدار دربارهی روابط دوجانبه، مسائل امنیتی، آب و مهاجران بحث کردهاند.
بهگفتهی تکل، متقی روابط کابل و تهران را مهم خوانده و ارتقای سطح روابط دیپلماتیک را ضروری دانسته است.
امیرخان متقی دربارهی مهاجران افغانستان در ایران گفته است که طالبان متعهد اند که زمینهی بازگشت مهاجران را فراهم کنند، اما طرف ایرانی اصل تدریجی را در بازگشت مهاجران در نظر بگیرد.
سرپرست وزارت خارجهی طالبان خواستار فراهمسازی تسهیلات در زمینهی انتقال زندانیان به افغانستان نیز شده است.
بهگفتهی معاون سخنگوی وزارت خارجهی طالبان، وزیر امور خارجهی ایران با تأکید بر اینکه دو طرف در مرحله جدیدی از روابط دوجانبه هستند، گفته است «روابط ما به سمت گسترش پیش میرود».
عراقچی با بیان اینکه بازگشت مهاجران باید تدریجی و آبرومندانه باشد، بر وعده تسهیلات بیشتر برای مهاجران در ایران تأکید کرده است.
ایران از اول امسال اخراج گروهی مهاجران را آغاز کرده است و تصمیم دارد بیش از دو میلیون نفر را اخراج کند.
این کشور سال گذشته نیز یک میلیون نفر را اخراج کرده است.
این در حالی است که بازگشت و اخراج از پاکستان نیز ادامه دارد؛ در وضعیتی که افغانستان بهشدت درگیر بحران اقتصادی و فقر است.