یوناما: مشارکت زنان در تمام عرصه‌ها برای مشروعیت افغانستان در جهان مهم است

اتاق خبر
Photo: UN Women/Sayed Habib Bidell

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید که مشارکت معنادار زنان در تمام عرصه‌های زندگی عمومی، به‌شمول گفت‌وگوهای سیاسی و پاسخ به مسائل بشری، «برای ثبات، شکوفایی و مشروعیت افغانستان در صحنه‌ی جهانی مهم است».

یوناما امروز (پنج‌شنبه، ۸ عقرب) در اعلامیه‌ای به‌مناسبت بیست‌وپنجمین سالگرد تصویب «قطع‌نامه‌ی ۱۳۲۵» شورای امنیت سازمان ملل در مورد صلح، امنیت و زنان، از طالبان خواسته است که تعهدات افغانستان در قوانین بین‌المللی را رعایت کنند و «مشارکت کامل زنان در بخش‌های همگانی، سیاسی و اقتصادی را بازگردانند».

جورجت گانیون، معاون سیاسی و سرپرست یوناما گفته است: «در افغانستان، اصول قطع‌نامه‌ی ۱۳۲۵ بیشتر از هر زمانی مرتبط باقی مانده است. زنان افغان از دیرزمانی در برابر ناملایمات شدید از خود استقامت، رهبری و شهامت فوق‌العاده‌ای به نمایش گذاشته‌اند.»

او افزوده است: «زنان افغان پیوسته بار تأثیرات نامناسب منازعات و همچنان محرومیت و فرسایش حقوق بنیادی خویش را به دوش می‌کشند.»

خانم گانیون تأکید کرده است: «علی‌رغم این چالش‌ها، میلیون‌ها زن افغان به تلاش‌های خود برای فراهم‌آوری منابع مالی برای خانواده‌های‌شان، رهبری محلات، عرضه‌ی کمک‌های بشری، آموزش کودکان و میانجی‌گری در حل کشمکش‌های محلی پرداخته و امید برای آینده‌ی بهتر را در خانواده‌ها، محلات و کشور خویش زنده نگه داشته‌اند.»

طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، محدودیت‌های گسترده‌ای بر حضور و فعالیت زنان در اجتماع وضع کرده‌اند.

این گروه همچنین آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و کار زنان را ممنوع کرده‌ است و حتا به زنان اجازه‌ی مشارکت در فعالیت‌های بشر‌دوستانه و یا تحصیل در رشته‌های طبی را نمی‌دهد.

با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه