وزارت عدلیهی طالبان اعلام کرده است که کمیسیون جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمینهای غصبشده از زمان ایجاد تا کنون نُه شهرک را ملکیت «امارتی» تثبیت کرده است.
بهگفتهی این وزارت، این شهرکها بیش از ۵۰ هزار جریب زمین را شامل میشود که در چهار ولایت کشور موقعیت دارند.
وزارت عدلیهی طالبان اضافه کرده است که شهرکهای ملا ترهخیل، سردار محمدداوودخان و ملا عزت در کابل، شهرک خالد بن ولید در بلخ، شهرک شهر نو در میدان وردک، شهرکهای حکیم سنایی و نوآباد در غزنی و شهرکهای حاجی قدیر و اسحاق گیلانی در ننگرهار از جمله شهرکهایی اند که «امارتی» فیصله شده است.
بهگفتهی این وزارت، قسمتی از زمینهای شهرکهای آریا، منشی میرغلام، میرویس و حبیبالله ځاځی در کابل نیز «امارتی» تثبیت شده است.
وزارت عدلیهی طالبان گفته است که علاوه بر این شهرکها، حدود چهار میلیون جریب زمین «امارتی» دیگر در سراسر کشور از نزد غاصبان و متصرفان غیرشرعی استرداد شده است.
غصب زمینهای دولتی و ملکیت عامه در گذشته به یک بحران تبدیل شده بود. از جانب دیگر، اقدام طالبان برای استرداد زمینهای غصبشده با انتقاد مواجه است. از دید منتقدان، برخورد طالبان تبعیضآمیز است.