پاکستان: طالبان با طرح ادعاهای بی اساس، مانع دستیابی به تفاهم شد

اطلاعات روز
اطلاعات روز

وزارت خارجه‌ پاکستان می‌گوید که طالبان در دور سوم مذاکرات با این کشور در استانبول ترکیه، با طرح «اتهامات وادعاهای بی‌اساس، مانع دستیابی» به یک تفاهم مشخص شد.

این وزارت امروز (یک‌شنبه، ۱۸ عقرب) با نشر یک اعلامیه گفته است که طالبان تلاش کردند که «تمرکز مذاکرات را از موضوع اصلی تروریسم منحرف کرده و دامنه‌ی مذاکرات را با طرح اتهامات فرضی و ادعاهای بی‌اساس گسترش دهند».

وزارت خارجه‌ پاکستان افزوده است که «هر ناظر منصفی که مذاکرات را دنبال کرده باشد، به‌روشنی می‌تواند دریابد که رژیم طالبان فقط علاقه‌مند به تمدید آتش‌بس موقت بوده، بدون آنکه اقدامی واقعی و قابل‌راستی‌آزمایی علیه تحریک طالبان پاکستان( تی‌تی‌پی) و جنبش آزادی‌بخش بلوچستان(بی‌ال‌ای) در خاک افغانستان انجام دهند.»

این وزارت گفته است که طالبان به‌جای یافتن راه برای نگرانی اصلی پاکستان، از این فرصت برای «بدنام‌سازی آن کشور از طریق اتهامات فرضی و شعارهای تند ملی‌گرایانه استفاده کرد و با طولانی کردن مذاکرات و طرح مباحث بی‌ثمر، مانع از دستیابی به درک متقابل مؤثر شدند».

وزارت خارجه‌ پاکستان توضیح داده است که در دور اول مذاکرات در دوحه، روی ایجاد یک سازوکار اجرایی میان دو طرف توافق شده بود، اما در دور دوم، نمایندگان رژیم طالبان از اجرای تعهدات خود در عمل طفره رفتند و تلاش کردند از توافقات قبلی عقب‌نشینی کنند.

این وزارت افزوده است که «طالبان همچنین با اظهارات و اتهامات تحریک‌آمیز رسانه‌ای، جو مذاکرات را مسموم کردند».

وزارت خارجه‌ پاکستان گفته است که این کشور در چهار سال اخیر تلاش کرده است تا از طریق تعامل و روابط مثبت با طالبان، به نگرانی‌هایش در مورد حضور تحریک طالبان آن کشور‌ و سایر گروه‌ها در خاک افغانستان رسیدگی شود، اما پاسخ طالبان وعده‌های میان تهی و بی‌عملی بوده است.

در اعلامیه‌‌ی وزارت خارجه پاکستان آمده است که حملات ماه پیش این کشور در افغانستان، واکنشی به حملات مستمر از خاک افغانستان بود.

وزارت خارجه‌ پاکستان گفته است که این کشور همچنان متعهد به حل اختلافات دوجانبه از طریق گفت‌وگو است؛ با این حال، نگرانی اصلی پاکستان، یعنی تروریسمی که از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد، باید پیش از هر چیز مورد رسیدگی قرار گیرد.

دور سوم مذاکرات طالبان و پاکستان روز جمعه در استانبول ترکیه بدون نتیجه پایان یافت.

طالبان پیش از این اعلام کردند که این مذاکرات به دلیل رویه غیرمسئولانه هیأت پاکستانی به نتیجه نرسید.

مذاکرات میان طالبان و پاکستان پس از یک درگیری مرگ‌بار میان دو طرف، با میانجی‌گری ترکیه و قطر آغاز شد، اما پس از پایان دور سوم، آینده مذاکرات میان دو طرف در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه