خبرنگاران در اعتراض به توهین مقام طالبان جشنواره‌ی گل نارنج را ترک کردند

اطلاعات روز
Photo: Social Media

خبرنگاران حاضر در برنامه‌ی «مشاعره گل نارنج» در ننگرهار، در پی توهین یک مقام طالبان، این جشنواره را ترک کردند.

این برنامه عصر دیروز (دوشنبه، ۱۴ ثور) به میزبانی ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در شهر جلال‌آباد، مرکز ننگرهار برگزار شده بود.

خبرنگارانی که در این برنامه شرکت کرده بودند، می‌گویند که مسئول بخش ترانه‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان به‌خاطر «نصب مایک‌ها روی استیج» به خبرنگاران «ناسزا» گفت و به آنان توهین کرد.

یک خبرنگار گفت که این مقام طالبان به خبرنگاران گفت که «شما اصلا بچه آدم نیستید» و «جاسوس» هستید.

به‌گفته‌ی او، خبرنگاران در اعتراض به توهین مقام طالبان این برنامه را ترک و از پوشش آن خودداری کردند.

«میله و مشاعره گل نارنج» به‌صورت سنتی همه ساله در آغاز فصل بهار در ننگرهار برگزار می‌شود.

امسال قرار بود که این برنامه در ۲۰ ماه حمل برگزار شود، اما ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان اعلام کرد که آن را به تعویق انداخته است.

در آن زمان منابع به روزنامه اطلاعات روز گزارش دادند که طالبان به‌دلیل نگرانی از حملات پاکستان این برنامه را به تعویق انداخته‌اند.

این برنامه سال گذشته‌ی خورشیدی نیز خبرساز شده بود. سال گذشته‌ مطیع‌الله تراب، از شاعران شناخته‌شده‌ی زبان پشتو در این برنامه، از ممنوعیت آموزش دختران توسط طالبان انتقاد کرد و خواستار بازگشایی مکاتب شد.

شعرخوانی انتقادی او با واکنش تند طالبان مواجه شد و در پی آن ساجد خوگیانی، رییس اطلاعات و فرهنگ پیشین ننگرهار برکنار شد.

طالبان همچنین «قانون تنظیم مشاعره‌ها» را تهیه و تصویب کرده‌اند. در بندهای این قانون آمده است که در ‏مشاعره‌ها از نقد فرامین، هدایات، احکام و تصامیم ملا هبت‌الله ‏آخوندزاده اجتناب شود و همچنین اشعار باید خالی از تشویق دختران و ‏پسران برای دوستی و «عشق مجازی» باشد.‏

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه