وزارت عدلیه‌ی طالبان «حوزه علمیه خاتم‌النبیین» را در کابل مسدود کرد

اطلاعات روز
Photo: Khatam al-Nabiyyin | Facebook

«هیأت امناء حوزه علمیه‌ی خاتم‌النبیین» در کابل امروز (پنج‌شنبه، ۴ سرطان)اعلام کرده است که وزارت عدلیه‌ی طالبان «مسجد، حسینیه، کتاب‌خانه، مدرسه براداران و مدرسه خواهران» این حوزه را مسدود و «لاک و مهر» کرده است.

آنان با نشر اعلامیه‌ای گفته‌اند «در حالی که موضوع مورد اختلاف همچنان در محکمه‌ی خاص تحت رسیدگی قرار داشته و تاکنون هیچ حکم نهایی و قطعی از سوی مرجع صالح قضایی صادر نشده است» این اقدام طالبان را «شتاب‌زده و مغایر با انتظار جامعه‌ی دینی و علمی کشور» می‌دانند.

در این اعلامیه آمده است: «حوزه علمیه‌ خاتم‌النبیین با سالیان متمادی سابقه در خدمت به دین، تربیت عالمان، نشر معارف اسلامی و خدمت به مردم افغانستان، بر اساس قباله‌، اسناد شرعی و مدارک معتبر قانونی تأسیس و اداره گردیده و هیچ‌گونه وابستگی حزبی نداشته و ندارد. تمامی ادعاهای مطرح‌شده درباره‌ی این حوزه نیز هم‌اکنون در محکمه‌ی خاص تحت رسیدگی است و بدیهی است که فصل‌الخطاب، حکم نهایی مرجع قضایی خواهد بود.»

«هیأت امناء حوزه علمیه خاتم‌النبیین» افزوده است: «با کمال احترام به نظام اسلامی و مراجع قضایی، یادآور می‌شود که در کشوری که بر پایه‌ی شریعت مقدس اسلام اداره می‌شود، انتظار عمومی آن است که مدارس دینی، مساجد، حسینیه‌ها و مراکز تعلیم و تربیت اسلامی، بیش از هر چیز مورد حمایت، تکریم و صیانت قرار گیرند. تعلیق فعالیت چنین مراکزی، پیش از صدور حکم نهایی محکمه، نه تنها موجب نگرانی استادان، طلاب و خانواده‌های آنان، بلکه سبب تأثر گسترده علما، شخصیت‌های دینی و مردم مؤمن خواهد شد.»

آنان در ادامه نوشته‌اند که «بی‌تردید، انتظار مردم متدین افغانستان از امارت اسلامی(طالبان)، حمایت از مراکز دینی و علمی و فراهم ساختن زمینه‌ی استمرار رسالت آموزشی و تبلیغی آن‌هاست؛ نه آنکه فعالیت این مراکز، پیش از اثبات ادعاها و صدور حکم قضایی، متوقف گردد. این انتظار، ریشه در جایگاه رفیع علم، مسجد و مدارس دینی در شریعت اسلامی دارد.»

هیأت امناء این حوزه از طالبان خواسته است که «دستور فرمایند لاک و مهر این حوزه هرچه سریع‌تر برطرف گردد و تا زمان صدور حکم نهایی محکمه، فعالیت‌های علمی، آموزشی، عبادی و فرهنگی آن ادامه یابد.»

آنان همچنین پیشنهاد کرده‌اند که «به‌منظور اطمینان خاطر همگان و تحقق عدالت، کمیسیونی بی‌طرف، متخصص و مورد اعتماد مأمور بررسی قباله‌ها، اسناد شرعی و مدارک قانونی حوزه علمیه خاتم‌النبیین و سایر مراکز مرتبط گردد تا حقیقت امر بر اساس اسناد معتبر روشن شده و تصمیم نهایی در فضای عدالت، قانون و انصاف اتخاذ گردد.»

هیأت امناء این حوزه گفته‌اند که اطمینان دارند که مسئولان طالبان «با اهتمام به اجرای عدالت، پاسداری از شعائر اسلامی و حمایت از مراکز دینی و علمی، دستورات لازم را برای رفع این نگرانی و استمرار فعالیت این مرکز علمی و دینی صادر خواهند فرمود.»

«حوزه عملیه‎ خاتم‌النبیین» یک روز پس از توقف نشرات تلویزیون خصوصی تمدن، از سوی وزارت عدلیه‌ی طالبان مسدود شده است.

نیروهای مرتبط با وزارت عدلیه‌ی طالبان دیروز بر ساختمان مرکزی تلویزیون تمدن یورش بردند، نشرات آن را قطع و دفتر آن را مهر و لاک کردند.

بعدا محمدجواد محسنی، رییس تلویزیون تمدن گفت که یورش نیروهای طالبان به ساختمان مرکزی این رسانه، مرتبط به پرونده ادعای اعمار ساختمان آن بر زمین دولتی است؛ در حالی که این پرونده به محکمه‌ی خاص سپرده شده و این محکمه هنوز حکم نهایی خود را صادر نکرده است.

تلویزیون تمدن، حوزه علمیه خاتم‌النبیین و دانشگاه خاتم‌النبیین، یک مجموعه‌ی مرتبط به هم هستند که توسط آیت‌الله محمد آصف محسنی، از عالمان دینی برجسته شیعیان ایجاد و پایه‌گذاری شده است.

طالبان در سال ۱۴۰۳ خورشیدی مدعی شدند که این سه نهاد بر زمین‌های دولتی اعمار شده‌اند، اما مسئولان و متولیان این مراکز می‌گویند که اسناد شرعی و قانونی دارند که زمین این مراکز دولتی نیست.

بر اساس ادعای مسئولان این مراکز، پرونده ادعایی علیه این مراکز در حال بررسی در یک محکمه‌ی خاص توسط طالبان است و هنوز حکم نهایی در مورد آن صادر نشده است، با این حال، وزارت عدلیه‌ی طالبان باردیگر اقدام به توقف فعالیت و مسدود کردن این مراکز کرده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه