افزایش نرخ دالر در برابر افغانی؛ طالبان ۱۶ میلیون دالر وارد بازار می‌کنند

اطلاعات روز

بانک مرکزی افغانستان که اکنون تحت کنترل طالبان است، اعلام کرده است که فردا (دوشنبه، ۱۵ سرطان) مبلغ ۱۶ میلیون دالر امریکایی را از طریق «داوطلبی» و به‌طور «لیلام» به‌ فروش می‌رساند.

این بانک با نشر اعلامیه‌ای، از سایر بانک‌ها و شرکت‌های صرافی و خدمات پولی خواسته است که در این داوطلبی شرکت کنند.

این اقدام در پی افزایش نسبی نرخ دالر در برابر پول افغانی انجام می‌شود. در روزهای اخیر ارزش افغانی در برابر دالر رو به کاهش بوده است و در حال حاضر یک دالر امریکایی بین ۶۵.۸۰ تا ۶۵.۹۰ افغانی خرید و فروش می‌شود.

طالبان از زمان تسلط دوباره، همواره جهت کنترل نرخ افغانی در برابر دالر و سایر ارزهای خارجی، دالر به بازار تزریق کرده‌اند.

افزایش نرخ دالر در برابر افغانی تأثیر مستقیم بر بازارهای افغانستان دارد و باعث افزایش نرخ اجناس و مواد خوراکی می‌شود.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه