اوچا: بحران افغانستان دیگر سرخط خبرها نیست

اطلاعات روز
Photo: OCHA

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید بحران جاری در افغانستان از سرخط خبرها خارج شده ولی میلیون‌ها خانواده هر روز آن را احساس می‌کنند.

اوچا امروز (دوشنبه، ۱۵ سرطان) با نشر پیامی در ایکس گفته است: «بحران در افغانستان شاید دیگر سرخط خبرها نباشد، اما تأثیر آن هر روز توسط میلیون‌ها خانواده احساس می‌شود.»

اوچا افزوده است که برآورده شدن نیازهای فوری خانواده‌‎ها به معنای بهبود وضعیت زندگی آنان نیست.

این نهاد نوشته است: «بهبودی چیزی فراتر از برآوردن نیازهای فوری است. بهبودی به معنای بازگرداندن معیشت، تقویت تاب‌آوری و کمک به جوامع برای ساختن آینده‌ای امیدوارکننده‌تر است.»

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد به نقل از یک زن روستایی در ولسوالی گیان پکتیکا نوشته است که این خانواده برای سیر کردن شکم فرزندان‌شان با مشکل مواجه شده‌اند.

این زن گفته است: «به شوهرم گفتم اگر دیگر نمی‌توانیم از پس هزینه‌ی غذا دادن به بزها برآییم، باید آن‌ها را بفروشیم، چون خودمان هم برای سیر کردن شکم فرزندان‌مان مشکل داریم.»

فقر و بیکاری هم‌زمان با گسترش تأثیرات اقلیمی مانند خشک‌سالی‌های پی‌هم در افغانستان وضعیتی را به بار آورده است که سازمان‌های بین‌المللی همواره از آن به‌عنوان «بحران» یاد می‌کنند.

سازمان ملل متحد برای رسیدگی به نیازهای فوری حدود ۲۲ میلیون جمعیت نیازمند افغانستان بیش از ۱.۷ میلیارد دالر بودجه درخواست کرده بود، اما با گذشت نیمه‌ی نخست سال، فقط حدود ۱۶ درصد این بودجه تأمین شده است.

سازمان‌های مرتبط به ملل متحد پیش از این نیز گفته‌اند که پس از آغاز جنگ اوکراین، جنگ غزه و درگیری امریکا و اسرائيل با ایران، افغانستان از چشم جهان افتاده است. زیرا سه درگیری تازه، در سطح جهانی اثرگذار بوده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه