ایران: ادعای امریکا درباره‌ی ماین‌زدایی تنگه‌ی هرمز دروغ تبلیغاتی است

اطلاعات روز
Photo: IRNA

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزارت خارجه‌ی ایران، اظهارات دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا مبنی بر ماین‌زدایی کامل تنگه‌ی هرمز را رد کرد و گفت یک «دروغ تبلیغاتی» است.

غریب‌آبادی سه‌شنبه (۳ سنبله) در گفت‌وگوی مفصلی درباره‌ی جنگ ایران و امریکا گفته است که شناورهای ماین‌روب امریکا در صورت ورود به تنگه هدف قرار خواهند گرفت.

او گفته است: «اگر امریکا واقعا اقدام به ماین‌زدایی کرده است، پس چرا همچنان هیچ شناوری قادر به عبور از تنگه‌ی هرمز نیست؟ این ادعاها چیزی جز یک دروغ تبلیغاتی نیست.»

او افزوده است که «شناورهای ماین‌روب امریکا اگر وارد منطقه شوند، اهداف بسیار خوبی برای ما هستند».

این اظهارات او در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا روز گذشته اعلام کرد که تنگه‌ی هرمز کامل ماین‌زدایی شده و برای تردد شناورها امن است.

ترامپ با نشر پیامی در تروث‌سوشیال گفت نیروی دریایی ایالات متحده تمام ماین‌های دریایی کارگذاری‌شده در تنگه‌ی هرمز را خارج و یا منفجر کرده است.

او هشدار داده است که هر کشتی یا قایقی که اقدام به کارگذاری ماین‌های جدید کند، فوری و به‌صورت نظام‌مند منهدم خواهد شد.

از سوی دیگر، طی سه ماه اخیر، ایران و عمان گفت‌وگوهایی را برای کنترل و مدیریت تنگه‌ی هرمز آغاز کرده‌اند.

به‌تازگی وزیر خارجه‌ی عمان به تهران سفر کرده و دو کشور از نزدیک شدن به «تفاهم کامل» بر سر ایجاد یک کریدور در تنگه‌ی هرمز برای تردد کشتی‌های تجاری خبر داده‌اند.

اما کاظم غریب‌آبادی می‌گوید حتا در صورت نهایی شدن توافق میان تهران و مسقط، تنگه‌ی هرمز از فردا باز نخواهد شد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه