ایران: تنگه‌ی هرمز بدون انجام تعهدات امریکا باز نخواهد شد

اطلاعات روز
Photo: Fars

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه‌ی ایران می‌گوید این کشور با عمان بر سر تنگه‌ی هرمز به تفاهم رسیده است ولی این آبراه بدون انجام تعهدات امریکا باز نخواهد شد.

غریب‌آبادی در گفت‌وگوی تازه که شنبه‌شب (۷ سنبله) از رسانه‌های دولتی ایران منتشر شد، گفته است: «ما با عمان بر سر ترتیبات عبور از تنگه‌ی هرمز تفاهم کرده‌ایم، اما تا زمانی ‌که امریکا به تعهداتش عمل نکند، تنگه باز نخواهد شد.»

به‌گفته‌ی او، ایران اقدامات لازمی را که باید از سوی امریکا انجام شود، کاملا شفاف کرده است.

معاون حقوقی وزیر خارجه‌ی ایران افزوده است که ایالات متحده از تعهدات خود خارج شده و ابتدا باید واشنگتن به این تعهداد بازگردد.

غریب‌آبادی به «تفاهم‌نامه‌‌ی اسلام‌آباد» اشاره کرده است که با میانجی‌گری پاکستان از سوی رؤسای‌جمهور ایران و امریکا امضا شد ولی روند تطبیق آن فقط چند روز دوام کرد.

او گفته است که تفاهم میان تهران و مسقط «کریدور تازه و موقتی» را در تنگه‌ی هرمز مشخص می‌کند.

کریدوری که به‌گفته‌ی او، مانند یک اتوبان رفت‌وبرگشت عمل خواهد کرد تا کشتی‌ها از مسیر ایران وارد خلیج فارس و از مسیر عمان از آن خارج شوند.

اگرچند ایالات متحده تأکید می‌کند که «تنگه‌ی هرمز به‌روی تردد شناورها کاملا باز است و ایران توانایی ناامن ساختن این آبراه بین‌المللی را ندارد»، اما غریب‌آبادی در گفت‌وگوی تازه مدعی شده است که «تنگه‌ی هرمز کاملا بسته است» و اگر شناوری از آن عبور کند قطعا «با هماهنگی و مجوز ایران» است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه