وزیر ارتش امریکا استعفا کرد

اطلاعات روز
Photo: U.S. Army / Henry Villarama (DVIDS)

رسانه‌های امریکایی گزارش داده‌اند که دانیل دریسکول، وزیر ارتش امریکا، پس از حدود ۱۸ ماه فعالیت در این سمت، استعفای خود را به کاخ سفید ارائه کرده است.

«میلیتری تایمز» که اخبار نظامی را پوشش می‌دهد، امروز (سه‌شنبه، ۱۰ سنبله) در گزارشی نوشته است که کاخ سفید این استعفا را تأیید کرده و دریسکول قرار است تا دو روز بعد از سمتش کنار برود.

طبق گزارش‌ها، استعفای دریسکول پس از ماه‌ها تنش با پیت هگست، وزیر دفاع امریکا، بر سر «مسیر آینده‌ی ارتش» و «برکناری شماری از فرماندهان ارشد» صورت می‌گیرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع نوشته است که دریسکول درباره‌ی آمادگی عملیاتی و برنامه‌ی نوسازی ارتش نگرانی‌هایی را مطرح کرده بود، اما هگست او را تهدیدی در ساختار اداری پنتاگون می‌دانست و خواهان برکناری‌اش بود.

دانیل دریسکول با جی‌دی ونس، معاون ریاست‌جمهوری امریکا نزدیک بود و حمایت سیاسی او باعث شده بود که حدود یک‌ونیم سال در این سمت باقی بماند.

دریسکول در فبروری ۲۰۲۵ میلادی از سوی کنگره به‌عنوان وزیر غیرنظامی ارتش تأیید شد. او کهنه‌سرباز ارتش، افسر تکاور و یک‌بار اعزام‌شده به عراق بود و سابقه‌ی فعالیت در سرمایه‌گذاری خطرپذیر و سیاست جمهوری‌خواهان را نیز داشت. او در انتخابات ۲۰۲۰ برای نمایندگی حوزه یازدهم کارولینای شمالی نامزد شد، اما شکست خورد و بعدا مشاور کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۴ بود.

«میلیتری تایمز» نوشته است که دریسکول در وزارت ارتش بر «اصلاح» روند خرید تجهیزات و فناوری‌های نظامی تمرکز داشت. او از شرکت‌های بزرگ صنایع دفاعی انتقاد داشت و خواهان خرید سریع‌تر و ارزان‌تر تسلیحات برای ارتش بود. دریسکول سال گذشته گفته بود که شرکت‌های بزرگ دفاعی، پنتاگون و مردم امریکا را «فریب داده‌اند».

همچنین اختلاف‌ها میان دریسکول و هگست پس از برکناری جنرال رندی جورج، رییس ستاد ارتش، در ماه اپریل سال جاری میلادی نیز شدت گرفت. رویترز نوشته است که این تصمیم دریسکول را «غافل‌گیر» کرد.

آنا کلی، سخن‌گوی کاخ سفید، دریسکول را در پیشبرد برنامه‌های ترامپ، افزایش آمادگی و توان رزمی ارتش و کمک به مذاکرات روسیه و اوکراین «بسیار مؤثر» خوانده است.

اگرچند تا هنوز کاخ سفید به‌صورت رسمی و علنی در مورد استعفای دریسکول چیزی نگفته است، اما استعفای او ارتش امریکا را بدون وزیر تأییدشده از سوی سنا و بدون رییس ستاد دائمی ارتش باقی خواهد گذاشت. پس از آن‌که جنرال رندی جورج برکنار شد، هنوز جانشین دائمی او معرفی نشده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه