فائو خواستار سرمایه‌گذاری بیشتر برای پیش‌گیری از سوءتغذیه کودکان در افغانستان شد

اطلاعات روز
ADEK BERRY / AFP

سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) با اشاره به ابتلای ۳.۷ میلیون کودک در افغانستان به سوءتغذیه حاد، می‌گوید که شکستن چرخه‌ی سوءتغذیه کودکان در این کشور مستلزم سرمایه‌گذاری بیشتر برای پیش‌گیری است.

فائو امروز (چهارشنبه، ۱۸ سنبله) با نشر گزارشی گفته است که برنامه‌های کنونی تغذیه در افغانستان عمدتا بر درمان سوءتغذیه حاد و عوامل فوری مؤثر بر آن متمرکز است، اما برای شکستن این چرخه، باید به عوامل و زمینه‌ای که در بستر نظام‌های معیشتی، کودکان را در معرض سوءتغذیه قرار می‌دهند و پس از درمان موجب ابتلای مجدد به سوءتغذیه می‌شوند، پرداخته شود.

سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد گفته است که عوامل زمینه‌ای سوءتغذیه کودکان در افغانستان در طول فصل‌ها تغییر می‌کنند و شامل دسترسی به غذا و درآمد حاصل از کشاورزی و مالداری، نقش‌ها و حجم کاری زنان و خطرات رویکرد «سلامت واحد» می‌شود.

فائو افزوده است که درک چگونگی تعامل این عوامل با یکدیگر و تأثیر متقابل آن‌ها بر وضعیت تغذیه‌ای کودکان، برای طراحی راهبردهای مؤثر پیش‌گیری از سوءتغذیه ضروری است.

طبق گزارش فائو، افغانستان با یکی از شدیدترین بحران‌های تغذیه‌ای جهان مواجه است و با وجود دهه‌ها کمک بشردوستانه و تلاش‌ها برای بهبود امنیت غذایی خانواده‌ها، این دست‌آوردها همواره به بهبود وضعیت تغذیه کودکان خردسال منجر نشده است.

فائو گفته است که این امر نشان می‌دهد که صرفا دسترسی به غذا برای پیش‌گیری از سوءتغذیه حاد کافی نیست و باید به عوامل دیگر نیز پرداخته شود.

براساس تحلیل طبقه‌بندی یکپارچه امنیت غذایی، در سال ۲۰۲۶ میلادی ۳.۷ میلیون کودک شش تا ۵۹ ماهه در افغانستان به سوءتغذیه حاد مواجه خواهند شد.

حدود یک ماه پیش، جان آیلیف، مدیر برنامه جهانی غذا در افغانستان گفت که بحران سوءتغذیه در ‏این کشور از کنترل خارج شده است.‏

او که از کابل با خبرنگاران در جنیوا صحبت می‌کرد، گفته بود: «این بحرانی است که روزبه‌روز بدتر می‌شود و ‏متأسفانه ما قادر به مهار آن نیستیم.»‏

جان آیلیف افزوده بود که لاغری کودکان، کشنده‌ترین شکل ‏سوءتغذیه، اکنون در یک سوم ولایت‌های افغانستان به سطوح بحرانی رسیده است.‏

او اما از کمبود بودجه شکایت کرده بود و گفته بود که برنامه جهانی غذا امسال فقط بودجه برای تغذیه یک نفر از هر هفت نفر مبتلا به سوءتغذیه را دارد.

این مقام سازمان ملل متحد از همه‌ی کشورهایی که کمک‌های خود به افغانستان را متوقف کرده‌اند، خواسته بود که برای رسیدگی به این بحران، کمک‌ها را از سر گیرند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه