ترامپ: جنگ با ایران خیلی زود پایان خواهد یافت

اطلاعات روز
Photo by SAUL LOEB / AFP

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا می‌گوید جنگ این کشور با ایران «خیلی زود» به پایان خواهد رسید.

ترامپ روز جمعه (۱۰ میزان) در سخنرانی خود در شهر موبیل در ایالت آلاباما گفت که این جنگ احتمالا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا، در ماه نوامبر، تمام خواهد شد.

او در مورد زمان پایان جنگ گفت: «خیلی زود، احتمالا درست پس از انتخابات، تمام خواهد شد.»

رییس‌جمهور امریکا بار دیگر از دشواری توافق با ایران به‌دلیل نبود رهبری در آن کشور سخن گفت: «نمی‌دانم اصلا باید با چه کسی طرف شویم. کسی نیست که بتوان با او توافق کرد. هیچ‌کس نمی‌خواهد رییس‌جمهور باشد. من می‌گویم، در ایران با چه کسی صحبت کنم؟… تق‌تق، کسی خانه نیست.»

ترامپ بار دیگر بر موضع همیشگی ایالات متحده تأکید کرد و گفت که ایران هرگز نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.

او وضعیت ایران را نابسامان توصیف کرد و گفت: «آن‌ها (ایرانی‌ها) اکنون نیروی دریایی ندارند، نیروی هوایی ندارند، رادار ندارند، سامانه‌های دفاعی ضدهوایی ندارند. اقتصادشان کاملا از هم پاشیده است… تورم آن‌ها به حدود ۳۱۰ درصد رسیده است.»

ترامپ گفت که «این کار باید سال‌ها پیش توسط رؤسای‌جمهور پیشین ایالات متحده انجام می‌شد، اما ما همیشه مجبوریم کارهای دشوار و ناخوشایند را انجام دهیم.»

رییس‌جمهور امریکا به بازار و شهروندان ناراضی از افزایش قیمت نفت نوید داد که «به‌ محض این‌که جنگ تمام شود، قیمت نفت به‌شدت سقوط خواهد کرد».

ترامپ همچنین گفت که امریکا به‌زودی روند تکمیل مجدد «ذخایر راهبردی» نفت خود را آغاز خواهد کرد. اگرچند او جزئیات ارائه نکرد، اما گفت: «ما خیلی زود ذخایر راهبردی‌مان را پر خواهیم کرد، آن هم تقریبا بدون هزینه.»

رییس‌جمهور امریکا طی هفت ماه گذشته ده‌ها بار به‌صورت رسمی از پایان فوری جنگ، باز شدن کامل تنگه‌ی هرمز، نابودی توان نظامی ایران و سقوط قیمت نفت سخن گفته است. اما سطح تنش همچنان بالا و تنگه‌ی هرمز ناامن است و بازار نفت شبیه هفته‌های نخست جنگ به اظهارات دونالد ترامپ روی خوش نشان نمی‌دهد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه