سومین ناو هواپیمابر دخیل در جنگ امریکا با ایران خاور میانه را ترک کرد

اطلاعات روز
photo: U.S. Navy / MC3 Nicholas Hall

ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس جورج اچ. دبلیو. بوش» پس از ماه‌ها حضور در عملیات امریکا در خاور میانه و ایفای نقش در جنگ علیه ایران، وارد بندر پوکت تایلند شد.

خبرگزاری «رویترز» امروز (یک‌شنبه، ۱۲ میزان) گزارش داده است که این ناو برای یک توقف استراحت وارد پوکت شده است و پنج روز در آن‌جا استراحت خواهد کرد.

حدود پنج هزار نیروی امریکایی همراه ناو نیز برای چند روز مرخصی ساحلی در تایلند خواهند بود و به گزارش بی‌بی‌سی، حدود سه میلیون دالر را در این منطقه خرج خواهند کرد.

ناو «جورج اچ. دبلیو. بوش» پیش از ترک منطقه، در دریای عرب و در چارچوب عملیات امریکا علیه ایران فعالیت داشت. آخرین گزارش نیروی دریایی امریکا در هفته‌ی گذشته تأیید می‌کرد که این ناو و گروه رزمی آن در منطقه تحت مسئولیت فرماندهی مرکزی ارتش امریکا (سنتکام) حضور داشتند.

این سومین ناو هواپیمابر امریکایی است که در جریان جنگ با ایران از منطقه خارج می‌شود. اما بازگشت آن به مأموریت یا رفتن به خانه، هنوز مشخص نیست.

پیش از آن، «یو‌اس‌اس آبراهام لینکلن» پس از حدود ۱۰ ماه استقرار، منطقه را ترک کرد و پس از توقف چند روزه در تایلند، به خانه بازگشت.

ناو «لینکلن» به‌دلیل شرایط نامساعد داخل آن، در ماه آگست با ناو «یو‌اس‌اس جورج واشنگتن» تعویض شد. ناو جورج واشنگتن از جاپان به دریای عرب اعزام شد تا جای ناو لینکلن را بگیرد. لینکلن پس از یک مأموریت بسیار طولانی و حضور مستمر در عملیات، به‌سوی سن‌دیگو بازگشت.

همچنین ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس جرالد آر. فورد» که در مدیترانه مستقر شده بود و در آغاز جنگ امریکا و اسرائیل با ایران نقش داشت، اوایل ماه مارچ ۲۰۲۶ از کانال سوئز عبور کرد و وارد دریای سرخ شد.

ناو جرالد فورد با حدود چهار هزار و ۵۰۰ خدمه، پس از ۳۲۶ روز استقرار، در اواسط ماه می به هدف تعمیرات و نگهداری به پایگاه نورفولک بازگشت.

اکنون تنها ناو مستقر در خاور میانه، ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس جورج واشنگتن» است.

همچنین ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس تئودور روزولت» هفته‌ی گذشته، ۲۷ سپتامبر از سن‌دیگو به‌سوی خاور میانه حرکت کرده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه