سنتکام: در سه ماه ۱۳ کشتی تجاری را منهدم کردیم

اطلاعات روز
photo: @CENTCOM / X

فرماندهی مرکزی ارتش امریکا (سنتکام) اعلام کرد که طی سه ماه گذشته ۱۳ کشتی تجاری را در تنگه‌ی هرمز هدف قرار داده و منهدم کرده است.

سنتکام امروز (سه‌شنبه، ۱۴ میزان) با نشر بیانیه‌ای گفته است این کشتی‌ها قصد ورود و یا خروج از بندرهای ایران را داشتند.

این فرماندهی افزوده است که در همین مدت، ۱۳۰ کشتی را تغییر مسیر داده و سه کشتی دیگر را که از دستورات تبعیت نمی‌کردند، از کار انداخته است.

سنتکام می‌گوید ۱۳ کشتی تجاری که مندهم شده‌اند، یا محاصره را نقض می‌کردند و یا بخشی از شبکه‌ی پنهان و چند میلیارد دالری سپاه پاسداران بودند.

در همین حال، خبرگزاری «فارس» گزارش داده است که ایران طی یک هفته‌ی گذشته ۱۳ کشتی را در تنگه‌ی هرمز هدف قرار داده است.

این رسانه‌ی نزدیک به سپاه پاسداران امروز ویدیویی از یک کشتی را منتشر کرد که پس از اصابت یک پرتابه، متوقف شده است و دود از عرشه‌ی آن بالا می‌رود.

طبق گزارش فارس، این کشتی‌ها بدون هماهنگی با ایران قصد عبور از تنگه‌ی هرمز را داشتند و به‌عنوان کشتی‌های «متخلف» هدف قرار گرفته‌اند.

در ماه‌های اخیر تنش اصلی ایران و امریکا بر سر تنگه‌ی هرمز متمرکز شده است. امریکا محاصره‌ی دریایی ایران را حفظ کرده و در پی جلوگیری از واردات و صادارات ایران از طریق دریا است. هم‌زمان ایران سعی در کنترل تنگه‌ی هرمز دارد تا با هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها، بهای جنگ را برای امریکا و جهان بالا ببرد و مانع فروش نفت و گاز کشورهای عربی متحد امریکا شود.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه