ادامه‌ی بازداشت زنان و دختران توسط طالبان؛ یوناما از بازداشت دست‌کم ۵۲ نفر خبر داد

اطلاعات روز

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان از بازداشت زنان و دختران به‌دلیل چگونگی پوشش توسط طالبان قویا ابراز نگرانی کرد.

این دفتر امروز (پنج‌شنبه، ۱۶ میزان) در اعلامیه‌ای گفت که بین ماه‌های جولای و سپتامبر ۲۰۲۶، دست‌کم ۵۲ زن و یک دختر در هرات و کابل بازداشت یا توقیف شده‌اند و شماری دیگر از زنان نیز با تهدید به بازداشت مواجه شده‌اند.

به‌گفته‌ی یوناما، به‌دلیل نگرانی‌های مرتبط با حفاظت و انگ اجتماعی، موارد گزارش‌نشده نیز وجود دارد و شمار واقعی این موارد ممکن است به‌ مراتب بیشتر باشد.

یوناما افزوده است که طالبان زنان و دختران را به‌دلیل نقض الزامات پوشش مورد قبول این گروه بازداشت کرده‌اند.

در اعلامیه‌ی یوناما آمده است: «زنان به‌دلیل نپوشیدن چادر، نمایان بودن مو، پوشیدن روسری‌های رنگارنگ یا داشتن آرایش و همچنین حضور در اماکن عمومی بدون محرم بازداشت شده‌اند. این زنان پس از چند ساعت توقیف آزاد شده‌اند.»

دفتر سازمان ملل متحد همچنین از مواردی شامل توهین لفظی، لت‌وکوب و تهدید علیه زنان، از جمله دکانداران زن، ابراز نگرانی کرده است.

یوناما بار دیگر گفته است که این اقدامات، حقوق زنان و دختران در زمینه‌ی آزادی رفت‌وآمد، آزادی بیان و استقلال فردی را نقض می‌کند.

این نهاد اشاره کرده است که بازداشت و توقیف همچنین زنان و دختران را در معرض انگ اجتماعی شدیدتر و حاشیه‌نشینی بیشتر قرار می‌دهد.

یوناما از طالبان خواسته است تا به اعمال تبعیض‌آمیز علیه زنان و دختران پایان دهند، احترام به حقوق بشر و کرامت همه‌ی شهروندان را تضمین کنند و به تعهدات افغانستان در چارچوب قوانین بین‌المللی حقوق بشر پابند باشند.

طالبان محدودیت‌های شدید علیه زنان و دختران وضع کرده‌اند. در حال حاضر زنان و دختران افغانستان از آموزش و کار محروم هستند.

این گروه پوشش کامل صورت زنان را الزامی اعلام کرده و زنان و دختران جوان را که از این دستور سرپیچی می‌کنند، بازداشت و زندانی می‌کند.

علی‌رغم انتقادها و نارضایتی‌های گسترده از بازداشت زنان و دختران، طالبان به کار خود ادامه داده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه