45 زخمی از جنگ قندوز برای درمان به بلخ منتقل شدند

اطلاعات روز

 اطلاعات روز: در اثر درگیری‌های اخیر میان جنگ‌جویان طالب و نیروهای امنیتی کشور در ولایت قندوز و دست بدست شدن این شهر به دست دو طرف، ده‌ها تن از شهروندان غیرنظامی در آن زخمی گردیده و هم اکنون 45 تن از این زخمی‎ها برای درمان بهتر به شفاخانه‌ی دولتی ابوعلی سینای بلخ در شهر مزار شریف انتقال داده شده‎اند.

خواجه نورمحمد فیض، سرطبیب بیمارستان ابوعلی سینا می‎گوید که به روز شنبه، 11 میزان،  ۱۸ تن از افراد غیرنظامی از قندوز به این شفاخانه آورده شده و هم اکنون در بخش‎های جراحی و اورتوپیدی این شفاخانه زیر تداوی قرار دارند.

یکی از این زخمی‏ها که خود را جمشید معرفی می‎کند، این طور می‏گوید: «روز اول جنگ در شهر قندوز از ناحیه سر زخمی شده و علت زخمی شدنش این بوده که طالبان یک پایه آنتن شرکت مخابراتی روشن را که در نزدیکی خانه شان قرار داشت، با راکت زدند و پارچه‏های جدا شده از آنتن به سر وی اصابت کرده است.»

کودک ۱۲ ساله‎ای که خود را ناصر معرفی کرد، می‏گوید که وی در ناحیه پشت بالاحصار قندوز زخمی شده است.

جلال و جان‏آقا دو نفر دیگر از زخمی‎ها ادعا دارند که روز گذشته بر اثر بمباران نیروهای آمریکایی‎ بر شفاخانه‌ داکتران بدون مرز زخمی شده‎اند؛ جان آقا به حیث پرستار در شفاخانه مذکور کار می‎کرده است.

هر چند تا هنوز آمار دقیقی از کشته‎ها و زخمی‏های غیرنظامیان در شهر قندوز موجود نیست؛ اما تخمین زده می‎شود که تعدادشان به صدها نفر می‌برسد.

پیش از این در برخی از شبکه‏های اجتماعی شایع شده بود که خلبان‎ها و مسئولان هوایی برای انتقال افراد از آن‏ها پول‏های گزاف گرفته‏اند؛ اما هیچ یک از زخمی‏های انتقال شده در این شفاخانه به کسی پول نداده و همگی شان به‌صورت رایگان توسط هواپیماها و هلیکوپترهای ارتش به مزار شریف انتقال داده شده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
1 دیدگاه