خالیگاه بزرگ در پنتاگون کوچک

کبیر مبارز
کبیر مبارز

خواست دیروز سنا از حکومت علاوه بر این‌که بر معرفی نامزد وزیر دفاع متمرکز بود، حاوی نقد محکم بر مدیریت کنونی این وزارت نیز بود. این نقد بیان داشت که رهبری کنونی این وزارت غیر مسلکی، مدیریت آن ناسالم و مسئولان آن بی‌کفایت است. سناتوران منتقد، وزارت دفاع را فاسدترین وزارت خواندند و مدیریت آن‌را ضعیف‌ترین مدیریت در میان دیگر وزارت‌خانه‌های افغانستان؛ نقدی که به‌صورت مستقیم از آدرس مجلس سنا بر حکومت وارد شد.
این انتقاد از سوی سناتوران دقیقاً یک روز پس از افتتاح ساختمان جدید وزارت دفاع، رد شدن فرمان قانون سرپرستی، کشته شدن پسر وزیر دفاع سابق به‌گونه مشکوک در یکی از کوچه‌های نسبتاً امن غرب پایتخت، انتقاد تند ظاهر قدیر از نهادهای امنیتی و دل‌نگرانی او از سیاست نادرست حکومت در امر مبارزه با داعش صورت گرفت. پیش از این انتقادها، قندوز به طرز باورنکردنی سقوط کرد و به دنبال آن نبرد سنگین میان ارتش و داعش در ولسوالی سنگین هلمند اتفاق افتاد. برادر سفیر افغانستان در هند، توسط افراد ناشناس در جنوب کشور ترور شد؛ احمد سعیدی دیپلمات سابق افغانستان، به گفته‌ی خودش توسط ستون پنجم حکومت در کابل مورد سوء قصد قرار گرفت و زخمی شد. ده‌ها تن از مسافران در مسیر کابل قندهار گروگان گرفته شدند و برخی بعد از ماه‌ها به قتل رسیدند.
علاوه بر این، سنا در حالی از حکومت خواستار معرفی نامزد وزیر دفاع شده است که گراف ناامنی در نقاط مختلف کشور در جهت رو به رشد قرار دارد. در امتداد فعالیت رادیو داعش در ولایت ننگرهار و فعالیت‌های تبلیغاتی این گروه به طرز گسترده در فضای سایبر در افغانستان، جنگ خونین میان نیروهای امنیتی و گروه‌های دهشت‌افگن در ولسوالی‌های اچین و چپرهار ولایت ننگرهار روی داده است و در حول و حوش آن آشوب گمانه‌ها مبنی بر تبدیل شدن ننگرهار به پایتخت منطقوی داعش در خراسان در افکار عمومی رخنه کرده است. ریاست امنیت ملی توسط سرپرست اداره می‌شود، سال 2015 خونین‌ترین سال برای نیروهای امنیتی عنوان گرفته، از تدفین جسد پسر وزیر دفاع سابق بیش از یک روز نگذشته و حملات انتحاری در نقاط مختلف کشور به‌شمول شهر کابل افزایش یافته است. به تازگی از قصد پنتاگون مبنی بر حضور بیشترش در پایگاه نظامی بگرام و به علاوه، درآمد 500 ملیون دالری داعش در افغانستان پرده برداشته شده است. هم‌چنین دستور تحقیق در مورد افراد ظاهر قدیر به خاطر سربریدن افراد داعش در ننگرهار به صورت مستقیم از سوی رییس جمهور غنی صورت گرفته است و جای خالی وزیر در ساختمان جدید وزارت دفاع سوژه‌ی داغ در شبکه‌های اجتماعی می‌باشد.
اما رییس جمهور خلاف این فکر می‌کند. او در برنامه افتتاح ساختمان جدید وزارت دفاع ملی مدیریت این وزارت را سالم دانست و از مسئولان این وزارت تشکر کرد. هرچند فداکاری نیروهای امنیتی در میدان‌های نبرد قابل انکار نیست، اما منتقدان سرپرستی وزارت دفاع و افزون بر آن سیاست حکومت در مبارزه با ناامنی تنها سناتوران نیست. به نظر می‌رسد نارضایتی از رهبری این وزارت و نیز سیاست نادرست حکومت در مبارزه به دهشت‌افگنان به یک فکر عمومی بدل شده است. چنان‌چه شماری از فعالان در ماه عقرب امسال از این مسئله انتقاد کردند. آنان با گردهم‌آیی در ویرانه‌های منطقه شاه شهید شهر کابل طی قطع‌نامه‌ای نگرانی شان را از این مسئله ابراز کردند. در قطع‌نامه این گروه آمده بود: «دولت باید در دکترین امنیتی تجدید نظر کند و هرچه زودتر وزیر دفاعی توانمند و کارا را به پارلمان معرفی کند. دولت باید با قاطعیت با دشمن برخورد کند و گزینش افراد در پست‌های دولتی را از آدرس رهبران قومی انجام ندهد.»
ناامنی از دغدغه‌های اساسی شهروندان و از اولویت‌های اساسی حکومتداری در افغانستان می‌باشد. در حالی که همه روزه شماری زیادی از مردم در نقاط مختلف کشور کشته می‌شوند، نیاز به اتخاذ سیاست کارا در مبارزه با تروریسم از سوی حکومت بیش از هر زمانی تشدید شده است. در این راستا وزارت دفاع نقش اساسی را به عهده دارد. این وزارت برای حراست از جان شهروندان و مبارزه با گروه‌های دهشت‌افگن مسئول است. به باور بسیاری از شهروندان، نبود وزیر در وزارت دفاع و مدیریت و رهبری آن توسط سرپرست بعد از گذشت بیش از یک سال در کابینه حکومت وحدت ملی، یکی از عوامل اساسی در افزایش ناامنی‌ها در کشور می‌باشد. نیز در حالی که شهروندان، فعالان مدنی، سناتوران و جامعه بین‌المللی همه روزه شاهد افزایش هراس‌افگنی در افغانستان می‌باشند و نارضایتی از حکومت وحدت ملی روز به روز افزایش می‌یابد، انکار ضعف‌ها از سوی رهبری این حکومت راهکاری برای مبارزه با ناامنی ارائه داده نمی‌تواند. بهتر آن است که حکومت با پذیرش ضعف‌هایش، به زودی نامزد وزیر دفاع را به مجلس معرفی کند و زمینه‌ها را برای اتخاذ سیاست کارا در عرصه مبارزه با تروریسم در افغانستان فراهم آورد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
1 دیدگاه