اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع ملی میگوید که گروه طالبان از مذاکرات صلح در قطر به عنوان یک «چال» و «فریب» استفاده کرده است و هیچ ارادهای برای برقراری صلح و کاهش خشونت ندارد.
آقای خالد که امروز (سهشنبه، ۲۷ عقرب) برنامههای کاریاش را در مجلس نمایندگان ارایه میکرد، همچنان گفت که مطمئین نیست که مذاکرات با گروه طالبان نتیجه بدهد. او تأکید کرد: «هیچ ارادهای تاکنون در دشمن (طالبان)، حامیان بینالمللی و منطقی شان برای صلح نمیبینم. هنوز مراکز شان در کویته و میرانشاه فعال است.»
آقای خالد افزود که خانههای رهبران این گروه هنوز در شهرهای راولپندی، لاهور و کراچی است و افراد این گروه که درگیری با نیروهای دولتی زخمی میشوند، در این شهرها تحت درمان قرار میگیرند.
او اما خاطرنشان کرد که این گفتههای او به این معنا نیست که مخالف روند صلح است. سرپرست وزارت دفاع ملی گفت: «هر صدایی که از هر گوشهی برآید و بتواند صلح را برای افغانستان بیاورد، ارتش افغانستان از آن حمایت میکند.»
او تأکید کرد در صورتی که صلح در کشور برقرار شود، هیچ نیروی منظمی به جز ارتش نمیتواند از این صلح محافظت کند.
از سویی هم، او گفت که «مزاحمتها» و «محدودیتها»ی مذاکرات صلح با طالبان در قطر سبب شد که ارتش در سال گذشته با دست باز عمل نتواند.
سرپرست وزارت دفاع ملی اما افزود که این نیروها در جریان سال گذشته توانستند ۹ ولسوالی را از گروه طالبان پس بگیرند و به تعداد ۷۰۰ زندانی نظامی و غیرنظامی را از زندانهای این گروه آزاد کنند.
او همچنان گفت که ارتش افغانستان توانست پلان سقوط چهار ولایت قندوز، غزنی، ارزگان و فراه به دست گروه طالبان را نیز خنثا کند.
آقای خالد اما در ادامه تأکید کرد که نیروهای ارتش در سال آینده نیز پلان دارند تا شاهراه از وجود طالبان پاکسازی، و منابع عایداتی این گروه را قطع و مناطق تحت تسلط این گروه را پس بگیرند.
او در ادامه به اشاره به خروج نیروهای خارجی از افغانستان گفت که هنوز نشانهای برای خروج کامل نیروهای خارجی در افغانستان وجود ندارد. سرپرست وزارت دفاع افزود: «بارها گفته ام که نیروهای امکان دارد کم شود و امکان این هم دارد که این نیروها بیشتر شود.»
با این حال، او تأکید کرد که نیروهای خارجی تنها در چهار فیصد عملیات هوایی نیروهای افغان را حمایت میکنند و متباقی ۹۶ درصد عملیات توسط نیروهای افغان طرح و به اجرا گذاشته میشود.
آقای خالد در بخشی از صحبتهایش گفت که قرار است یک قطعهی مجهز به نام «رنجر» در قولاردوهای محلی کشور ایجاد میشود. او گفت که این قطعه برای پیشبرد مسئولیتهای کنونی کماندوی ارتش تشکیل میشود.
اسدالله خالد در ادامه افزود که نیروهای کماندو نیز از حالت «زمینگیر»بودن در کشور خارج شده است و اکنون در تمامی نقاط کشور فعال است. او تأکید کرد که تجهیز بیشتیر این نیروها نیز در سال بعدی از برنامههای وزارت دفاع ملی بوده است.
همچنان به گفتهی سرپرست وزارت دفاع ملی تجهیزات ارتش عصری میشود. او گفت که هواپیماهای روسی ارتش جایش را به هواپیمای جدید ناتو امریکا میدهد. قرار است که روند تحویلدهی این هواپیماها تا سال ۲۰۲۴ میلادی به ارتش افغانستان تکمیل شود.
از سویی هم، او گفت که ارتش هماکنون حدود ۶۰ درصد خاک افغانستان را از طریق پهپاد وارسی و کنترل میکند. اسدالله خالد تأکید کرد که در شش ماه نخست سال آینده متباقی ۴۰ درصد خاک کشور نیز با نصب استیشنها مورد پوشش قرار میگیرد.