هشدار وزیر صحت از نوع جدید ویروس کرونا: افغان‌ها تا چهار هفته به هند و پاکستان سفر نکنند

ابوذر ملک‌نژاد
ابوذر ملک‌نژاد
ابوذر ملک نژاد متولد 1373 خورشیدی است. او در دانشگاه کابل خبرنگاری خوانده است. از چهار سال به این طرف فعالیتش را در حوزه‌ی کار رسانه‌یی...

احمدجواد عثمانی، وزیر صحت عامه می‌گوید که نوع جدید ویروس کرونا در هند و پاکستان رسیده و شهروندان افغانستان تا چهار هفته‌ی دیگر نباید به این دو کشور سفر کنند.

آقای عثمانی که امروز (پنج‌شنبه، ۱۱ جدی) در یک نشست خبری در کابل صحبت می‌کرد، در مورد وضعیت شیوع کرونا، وضعیت مدیریت کرونا در افغانستان و نوع جدید ویروس کرونا معلومات داد.

عثمانی گفت که سیستم صحی افغانستان ظرفیت تشخیص و تعیین نوعیت گونه‌ی تغییریافته‌ی ویروس کرونا را ندارد، اما آنان تلاش می‌کنند که در آینده‌ی نزدیک این ظرفیت را آماده کنند تا از وابستگی به کشورهای دیگر بیرون شود.

او افزود به‌خاطر این‌که از شیوع و انتشار بیشتر نوع جدید ویروس کرونا در کشور جلوگیری شود، موجودیت تست کرونا با نتیجه‌ی منفی برای تمام سفرهای خارجی ضروری است.

او از اداره‌ی هوانوردی ملکی خواست تا از شرکت‌های هوایی بخواهد که مسافران را بدون نتیجه‌ی منفی تست کرونا انتقال ندهند.

وزیر صحت عامه همچنان گفت که در جریان چهار هفته‌ی اخیر، گردش ویروس کرونا در کشور به حالت ثبات رسیده است. آقای عثمانی توضیح داد که در چهار هفته‌ی اخیر، هر هفته بین ۱۳۰۰ تا ۱۶۰۰ مورد مثبت کرونا ثبت شده است، در حالی که از هفته‌ی ۴۱ تا ۴۸ام شیوع کرونا، میزان ابتلای افراد به کرونا در حال افزایش بود.

او تأکید کرد که دوره‌ی موج دوم کرونا در مقایسه به موج اول آن طولانی‌تر خواهد بود و به این خاطر وزارت صحت تلاش می‌کند تا سیستم صحی را در درازمدت برای مبارزه با کرونا فعال و آماده نگهدارد.

عثمانی از مردم خواست که برای کنترل ویروس کرونا، تدابیر صحی را رعایت کنند. او همچنان به مردم توصیه کرد که به مکان‌های مزدحم نروند، ماسک بپوشند و دست‌های‌شان را نیز با آب و صابون بشویند.

این همه درحالی است که براساس آخرین آمار رسمی وزارت صحت عامه، از نخستین روز شیوع کرونا در افغانستان، تا کنون بیش از ۵۲ هزار نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند. از این میان، بیش از ۴۲ هزار نفر بهبود یافته و بیش از دوهزار و ۲۰۰ نفر دیگر فوت کرده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه