فرصت برای ختم جنگ و رسیدن به صلح فراهم شده است

پیام رییس‌جمهور غنی به مناسبت ۲۶ دلو:

ابوذر ملک‌نژاد
ابوذر ملک‌نژاد
ابوذر ملک نژاد متولد 1373 خورشیدی است. او در دانشگاه کابل خبرنگاری خوانده است. از چهار سال به این طرف فعالیتش را در حوزه‌ی کار رسانه‌یی...

رییس‌جمهور اشرف غنی در پیامی به مناسبت ۲۶ دلو، سی‌ودومین سال‌روز اخراج قشون سرخ شوروی از افغانستان، گفته است که اکنون فرصت ختم جنگ و رسیدن به صلح در این کشور فراهم شده است.

آقای غنی در این پیام ویدیویی همچنان گفته است که فرصت برای صلحی فراهم شده است که در آن نهادهای نظامی و غیرنظامی حفظ و بیشتر از پیش تقویت شود و زنان، جوانان و تمام اقشار مردم از آن بهره‌مند شوند.

به گفته‌ی غنی، هدف از «جهاد برحق» مردم افغانستان این بود که پس از خروج نیروهای شوروی، در افغانستان یک نظام به خواست مردم به میان بیاید تا نهادهای ملی و نظامی را تقویت و از آن حفاظت کند.

غنی در عین حال گفته است که به دلیل این که خروج نیروهای شوروی از افغانستان مسئولانه نبود و هیچ تدبیری برای آینده‌ی کشور در نظر گرفته نشده بود، افغانستان به یک «جنگ داخلی چندبُعدی» درگیر شد که در نتیجه‌ی آن نیروهای امنیتی، نهادهای ملی و زیربناهای افغانستان از هم پاشید.

رییس‌جمهور غنی تأکید کرده است که از درس‌های گذشته باید آموخته شود. او افزوده است: «حالا هم تدبیر، وحدت و یک‌پارچگی ما این نظر را که گفته می‌شود افغانستان به صلح نخواهد رسید، غلط ثابت خواهد کرد. ما به صلح خواهیم رسید به صلح دوامدار و صلحی که در آن عزت هر افغان نهفته باشد.»

در همین حال، عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی نیز در پیامی به همین مناسبت، ابراز امیدواری کرده است که تلاش‌های جاری در راستای تأمین صلح، زمینه را برای پایان جنگ چهل‌ساله و قطع خشونت‌ها فراهم کند تا مردم افغانستان به آرامش و توسعه دست یابند.

در پیام آقای عبدالله آمده است: «ما از هر اقدام عملی برای تحقق صلح استقبال می‌نماییم و صلح را از هر اولویتی ضرورتر می‌دانیم.»

در ۲۶ دلو سال ۱۳۶۷ خورشیدی آخرین سربازان اتحاد جماهیر شوروی پس از نزدیک به ده سال حضور در افغانستان، این کشور را ترک کردند و به جنگی که هزاران سرباز روسی نیز در آن کشته شده بودند، نقطه‌ی پایان گذاشتند.

سی‌ودو سال پس از آن روز، رییس‌جمهور غنی درحالی از فرصت برای ختم جنگ و رسیدن به صلح در کشور سخن می‌گوید که میدان‌های نبرد میان نیروهای امنیتی و دفاعی با جنگ‌جویان گروه طالبان در بخش‌های مختلف کشور گرم است.

مذاکرات صلح میان دولت جمهوری اسلامی افغانستان و گروه طالبان در دوحه مدتی است که به «بُن‌بست نسبی» رسیده و از هفته‌ها به این طرف هیچ نشست رسمی میان هیأت‌های مذاکره‌کننده‌ی دو طرف برگزار نشده است.

با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه