اطلاعات روز

هند و فرانسه خواستار تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شدند

رهبران هند و فرانسه با ابراز نگرانی جدی درباره‌ی بحران بشری و نقض حقوق بشر در افغانستان، خواستار تشکیل دولت فراگیر در این کشور شده‌اند.

به گزارش رسانه‌های هندی، نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه با صدور بیانیه‌ی مطبوعاتی مشترک بر حمایت قاطع کشورهای‌شان از افغانستان صلح‌آمیز، امن و با ثبات تأکید کرده‌اند.

آنان خواستار یک دولت فراگیر شده‌اند که نماینده‌ی تمام مردم افغانستان باشد و به حقوق زنان، کودکان و اقلیت‌ها احترام بگذارند.

طالبان در حال حاضر در کابل حکومتی را تشکیل داده‌اند که تمام اعضای آن طالب استند. با گذشت هشت ماه از تشکیل این حکومت، تاکنون هیچ کشوری آن را به رسمیت نشناخته و در عین حال‌ کشورها بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تأکید دارند.

دو کشور هم‌چنین تأکید کرده‌اند که نباید تروریسم از خاک افغانستان علیه کشورهای جهان استفاده کند و دهلی نو و پاریس در این زمینه در شورای امنیت سازمان ملل همکاری خواهند کرد.

گفتنی است که وضعیت حقوق بشر در افغانستان پس از بازگشت طالبان به قدرت بدتر شده است. اگرچه جنگ در این کشور پایان یافته است اما نقض جدی حقوق بشر، به‌ویژه علیه زنان هم‌چنان ادامه دارد.

هم‌چنین بحران اقتصادی ناشی از تحولات سیاسی در کنار خشک‌سالی، فقر فراگیر در افغانستان را در پی داشته است. نهادهای کمک‌رسان می‌گویند که ۲۴.۴ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی شدید غذایی روبه‌رو هستند و به کمک نیاز دارند.