عکس: شبکه‌های اجتماعی

مناطق‌ هزاره‌نشین در معرض خطر؛ ساکنان جبرئیل هرات: برای تامین امنیت نیروی کافی نیست

در پی حملات اخیر در مناطق‌ عمدتاً هزاره‌نشین در کشور، ساکنان منطقه‌ی «جبرئیل» و محله‌ی «حاجی عباس» شهر هرات درباره‌ی تهدیدات امنیتی ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند که در این مناطق نیروی کافی برای تامین امنیت حضور ندارند.

این مناطق طی ماه‌های اخیر دست‌کم هدف دو حمله مرگبار قرار گرفته است و چندین نفر کشته و زخمی شده‌اند.

در ماه رمضان امسال مناطق هزاره‌نشین در غرب و شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ هم گواه حملات مرگبار بود. در این حملات مرکزهای آموزشی، مساجد و موترهای مسافربری هدف قرار گرفته‌اند.

علی‌یاور یکی از ساکنان منطقه‌ی جبرئیل هرات می‌گوید که پس از حملات اخیر به مراکز آموزشی در غرب کابل، او فرزندانش را به مکتب نمی‌گذارد. این مرد به روزنامه اطلاعات روز گفت: «نه تنها من بلکه همه مردم نگران سلامتی فرزندان خود هستند و به همین خاطر، فرزندان خودرا از مکتب کشیده‌ایم».

حامد جوادی (مستعار) یکی از آموزگاران زبان انگلیسی در جبرئیل است. او به روزنامه اطلاعات روز می‌گوید حمله‌های اخیر به لیسه «عبدالرحیم شهید» و مرکز «آموزشی ممتاز» در دشت برچی کابل، بر ذهنیت دانش‌آموزان و حضور آنان در مراکز آموزشی تأثیر منفی برجای گذاشته است.

او نیز می‌گوید که برخی از خانواده‌ها حاضر نیستند فرزندان‌شان به مراکز آموزشی بفرستند: «پس از روی کار آمدن طالبان، انگیزه‌ی دانش‌آموزان کم شده بود، ولی بازهم سر صنف‌ها حاضر می‌شود اما پس از حمله‌های اخیر به مراکز آموزشی، تعداد دانش‌آموزان ما خیلی کم شده است.»

مراکز آموزشی در مناطق هزاره‌نشین به‌ویژه در غرب کابل در سال‌های گذشته هم هدف حملات خونین قرار گرفته بود.

از این میان، سال گذشته (۱۴۰۰) به تاریخ ۱۸ ثور، مکتب دخترانه سیدالشهدا در غرب کابل هدف سه انجام پی هم قرار گرفت که دست‌کم ۸۵ نفر عمدتا دانش‌آموزان دختر کشته شدند.

پیش از این حمله، مرکز‌های آموزشی «کوثر دانش» و «موعود» هدف قرار گرفته بودند که صدها دانش‌آموز کشته و یا زخمی شده‌اند.

مسئولیت اکثریت حملات علیه مراکز آموزشی، مساجد و امان غیرنظامیان شیعیان را گروه داعش به عهده می‌گیرد.