افزایش شاگردان مدارس دینی در ولایت فاریاب؛ طلبه‌ها از خانه‌های مردم نان جمع‌آوری می‌کنند

شماری از ساکنان ولایت فاریاب از جمع‌آوری نان توسط شاگردان مدارس دینی از خانه‌ها انتقاد می‌کنند و می‌گویند که در وضعیت بد اقتصادی، مردم توان تأمین نان طلبه‌ها را ندارند.

آنان می‌گویند که پس از حاکمیت طالبان، شمار شاگردان مدارس دینی و مساجد افزایش یافته است.

یکی از ساکنان فاریاب می‌گوید که خشک‌سالی‌های پی‌هم مردم را با مشکلات اقتصادی روبه‌رو کرده است. در همین حال به گفته‌ی او، روزانه سه‌بار طلبه‌های دینی به‌خاطر نان به خانه‌های مردم می‌آیند.

گل‌محمد (نام مستعار)، یکی از باشندگان شهر میمنه مدعی است که در برخی از مناطق طلبه‌های مدارس دینی بیشتر از نیازمندی‌شان نان خشک از خانه‌ها جمع‌آوری می‌کنند و اضافه‌ی‌ آن را خشک کرده و به‌ بازار می‌فروشند.

ساکنان فاریاب می‌گویند که وضعیت اقتصادی آنان وخیم است و توان پرداخت نان خشک مدارس دینی را ندارند. آنان از حکومت سرپرست طالبان می‌خواهند که به مشکلات مدارس دینی رسیدگی کنند.

مولوی غلام‌نبی غفوری، یکی از عالمان دینی در فاریاب هم می‌گوید که جمع‌آوری نان خشک از خانه‌های مردم از سوی طلاب مدارس در واقع گدایی است.

آقای غفوری نیز تأکید کرد که حکومت طالبان باید برای فراهم ساختن مواد خوراکی طلبه‌ها اقدام کند.

در همین حال مولوی حفیظ‌الله، رئیس معارف طالبان در فاریاب نیز تأیید می‌کند که طلبه‌های مدارس دینی تاکنون نان از خانه‌های مردم جمع‌آوری کرده و زندگی‌شان را سپری کرده است.

به گفته‌ی او، تا چند روز دیگر یک مدرسه‌ی جهادی با ظرفیت  آموزش برای هزار شاگرد در فاریاب افتتاح خواهد شد. با تکمیل روند جذب شاگرد، اعاشه‌ی آنان از سوی حکومت طالبان تأمین می‌شود.

مسئولان معارف طالبان در فاریاب می‌گویند که در حال حاضر حدود ۴۵۰ مدرسه‌ی خصوصی و دارالحفاظ در این ولایت به ثبت رسیده است. شمار مدارس دینی در حکومت پیشین در ولایت فاریاب به ۳۴ مدرسه می‌رسید.