سازمان ملل: در زمین‌لرزه‌ی اخیر در افغانستان ۱۵۵ کودک جان باخته‌اند

اطلاعات روز

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشری سازمان ملل (اوچا) در چهارمین گزارش خود درباره‌ی زمین‌لرزه‌ی اخیر در ولایت‌های پکتیکا و خوست، شمار تلفات کودکان در این حادثه را ۱۵۵ کشته و ۲۵۰ زخمی اعلام کرده است.

طبق آمار اوچا، تنها در ولسوالی گیان پکتیکا ۱۳۴ کودک جان خود را از دست داده که ۸۶ درصد تلفات کودکان را نشان می‌دهد.

اوچا می‌گوید که ۶۵ کودک در زمین‌لرزه‌ی اخیر نیز بی‌سرپرست شده‌اند.

پیشتر محمد آیویا، نماینده صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در افغانستان اعلام کرده بود که دست‌کم ۱۲۱ نفر از قربانیان زمین‌لرزه در ولایت‌های پکتیکا و خوست، کودکان هستند.

اوچا می‌گوید که یافته‌های ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که تقریبا یک هزار و ۹۰۰ خانه از جمله یک هزار و ۲۸ خانه در گیان، ۴۵۰ خانه در برمل و ۴۱۴ خانه‌ی دیگر در سپیره تخریب و ویران شده‌اند.

این نهاد در گزارش خود گفته است که در ولایت‌های پکتیکا و خوست هفت مکتب آسیب دیده‌اند. این مکاتب ۵۱۳۵ دانش‌آموز دارند.

هم‌چنین به گفته‌ی اوچا، ساختمان برخی از مکاتب ننگرهار نیز در زمین‌لرزه‌ی اخیر آسیب دیده است.

اوچا در این گزارش درباره‌ی آمار کلی تلفات زمین‌لرزه چیزی نگفته است.

این نهاد پیشتر گفته بود که حدود ۷۷۰ نفر در ولسوالی‌های برمل و گیان پکتیکا و ولسوالی سپیره ولایت خوست جان باخته و یک‌هزار و ۴۵۵ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

طالبان تلفات این زمین‌لرزه را هزار کشته و بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ زخمی اعلام کرده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه