اشرف غنی: آموزش یک دختر می‌تواند پنج نسل را تغییر بدهد

اشرف‌غنی، رئیس‌جمهور پیشین در پیامی به مناسبت عید قربان بر آموزش دختران تأکید کرده و گفته است که تجارب در جهان نشان می‌دهد که آموزش یک دختر می‌تواند پنج نسل را تغییر بدهد.

او در این پیام که جمعه شب (۱۷ سرطان) منتشر شد، گفت که کسب علم فرض است و خانواده‌ای که زن و مرد آن دانش داشته باشند، بهترین خانواده است.

این در حالی است که طالبان به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه‌ی رفتن به مکتب را نمی‌دهند.

در همین حال، رئیس‌جمهور فراری در پیام عیدی خود از جهان اسلام خواست که به طالبان استدلال کند و ضرورت است که این گروه را متوجه بسازند که خیر مسلمانان در کدام جهت است.

اشرف‌غنی می‌گوید که فهم و دانش، تهداب ارکان فلسفه اسلام و راز موفقیت تمدن اسلامی است.

غنی در بخشی از پیام خود می‌گوید که انسان «بدون تفکیک زن و مرد، سیاه و سفید، عرب و عجم باید از دل و جان به دین اسلام ایمان بیاورند»؛ اما به گفته‌ی او، ایمان آوردن به زور نیست.

او می‌افزاید که عقل، منطق و استدلال آزاد در میان مکاتب فقهی، اساس اصول و شریعت اسلامی است.

رئیس‌جمهور پیشین در ادامه «انفجار و انتحار» را بدعت می‌خواند و می‌گوید که ضرورت واضح است که این بدعت باید ختم و رد شود.

او می‌افزاید که انفجار و انتحار جز بربادی نتیجه نداشته است. رئیس‌جمهور پیشین گفت که ‌خشونت و شدت عمل موجب ثبات در افغانستان نمی‌شود، بلکه نتیجه‌ی برعکس دارد.

او می‌گوید که دلیل ۴۴ سال خشونت در افغانستان، شدت عمل و عدم همدیگر پذیری مردم این کشور بوده است.

غنی می‌افزاید که پیام امنیت در دین اسلام وسیع و داری پنج اصل است: «محافظت از زندگی، محافظت از دین، محافظت از مال، محافظت از جامعه و محافظت از منطق و دلیل است».

به گفته‌ی او، اگر امنیت و مصونیت براساس این پنج اصل دین اسلام قبول نشود، هر نوع ادعای امنیت و مصونیت گذرا خواهد بود.

رئیس‌جمهور پیشین در بخشی دیگر پیام خود با تأکید بر حفافظت از بیت‌المال، با اشاره‌ی تلویحی به صادرات زغال سنگ افغانستان به پاکستان، می‌گوید که «وحشت‌ناک است که مردم ما در فقر به سر می‌برند، اما دارایی حیاتی افغانستان در بدل یک پولی که روزانه ارزش خود را از دست می دهد صادر می‌شود».

او همچنین می‌گوید که مشکلات افغانستان بی حد زیاد است و بدون فکر سالم و حکومتی که در خدمت باشد، حل نمی‌شود.

غنی می‌افزاید که نظام تنها براساس اراده‌ی مردم پایدار می‌ماند و در غیر از آن، تشنج‌ها و تحرکات رخ می دهد.

او در اخیر تاریخ را علم عبرت توصیف می‌کند و می‌گوید که ضرورت است تا تمام مردم و افراد سیاسی و کسانی که ادعای زعامت دارند، از تکرار تاریخ جلوگیری کنند.