طالبان در بلخ سه نظامی پیشین را بازداشت کرده‌اند

اطلاعات روز
عکس: شبکه‌های اجتماعی

منابع محلی در ولسوالی شولگره‌ ولایت بلخ از بازداشت سه نظامی پیشین بدست طالبان در این ولسوالی خبر داده‌اند. مسئولان محلی طالبان بازداشت این سه نفر را تأیید می‌کنند؛ اما می‎‌گویند که آنان با «ضمانت» رها شده‌اند.

دست‌کم دو منبع به روزنامه اطلاعات روز می‌گویند که عزیزالله، سلطان و خال‌محمد، از اعضای ارتش حکومت پیشین روز جمعه (۲۴ سرطان) بازداشت شده‌اند و در کندک ارتش طالبان زندانی هستند. منبع مدعی شد که این نظامیان شکنجه نیز می‌شوند.

به گفته‌‌ی منبع، این سه نظامی با سقوط دولت پیشین به ایران رفته بودند و به‌تازگی به‌ خانه‌های‌شان در ولسوالی شولگره‌ بلخ برگشته بودند.

منبع افزود که طالبان از این سه نفر خواسته‌اند که سلاح‌های‌شان را تحویل دهند و در غیر آن، هر فرد باید صد هزار افغانی پرداخت کند.

در همین حال، یکی از ساکنان ولسوالی شولگره می‌گوید که خانواده‌‌های این نظامیان توانایی پرداخت صد هزار افغانی را ندارند.

محمدآصف‌ وزیری، سخن‌گوی‌ فرماندهی امنیه‌ طالبان در بلخ می‌گوید که این افراد از سوی قول‌اردوی ۲۰۹ الفتح این گروه بازداشت شده‌اند و دوباره با «ضمانت» مردم آزاد شده‌اند. وزیری گفته است که پولیس طالبان در این قضیه دخیل نیست.

او درباره‌ دلیل بازداشت این نظامیان و این‌که از آنان درقبال چه ضمانت گرفته شده، چیزی نگفت.

طالبان پیشتر هم در ولسوالی شولگره بلخ، مسئول یک نهاد اجتماعی که تازه از ایران بازگشته بود را با چهار نفر دیگر بازداشت کرده بودند.

طالبان در حالی که عفو عمومی اعلام کرده، بارها نظامیان پیشین و غیرنظامیان را بازداشت و در برخی موارد شکنجه و به قتل رسانده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه