ممانعت از ورود دانشجویان دختر به دانشگاه بدخشان به‌لیل عدم پوشش برقع

آذر
عکس: ارسالی

شماری از دانشجویان دختر دانشگاه بدخشان می‌گویند که مأموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان به‌دلیل عدم پوشش برقع، مانع ورود آنان به دانشگاه شده‌اند. آنان می‌گویند که مأموران امر به معروف دختران را مورد لت‌وکوب و تحقیر نیز قرار داده‌اند.

این دانشجویان امروز (یک‌شنبه، ۸ عقرب) در برابر دانشگاه بدخشان تظاهرات و شعار «ما حجاب اجباری نمی‌خواهیم» را سر دادند.

یکی از این دانشجویان در تماس با روزنامه اطلاعات روز گفت: «ما از رفتار طالبان به تنگ‌ آمده‌ایم. امر به معروف طالبان دو نفر از ملاها را هم در دروازه خوابگاه و هم در دروازه دانشگاه توظیف کرده‌اند و همه‌روزه به بهانه‌ی عدم رعایت حجاب کامل، دانشجویان را توهین و تحقیر می‌کنند.»

یک تن از دانشجویان معترض همچنین می‌گوید که طالبان به‌جای این‌که روی نظام و کیفیت آموزشی و تحصیلی توجه داشته باشند، به پوشش دختران چسپیده‌اند؛ در حالی‌که دانشجویان دختر پوشش‌ مناسب دارند و بر صورت‌شان ماسک می‌زنند.

یکی دیگر از دختران معترض می‌گوید که طالبان و محتسبان امر به معروف اعتراض آنان را نیز سرکوب کرده‌اند. به‌گفته‌ی او، طالبان برای متفرق ساختن تجمع دختران از «چوب» و «کیبل» استفاده کرده‌اند.

نقیب‌الله قاضی‌زاده، رییس دانشگاه بدخشان به روزنامه اطلاعات روز می‌گوید که وزارت تحصیلات عالی طالبان رهنمودی مشخصی را برای پوشش دانشجویان دختر تصویب کرده است؛ اما امر به معروف و نهی از منکر رهنمود خاصی خود را دارد.

رییس دانشگاه بدخشان به‌گونه‌ی ضمنی برخورد نادرست مأموران امر به معروف با دختران دانشجو را تأیید کرده می‌گوید که محتسبان با دانشجویان رفتار غیرحکمانه کرده‌اند و خواهان پوشش برقع و یا روپوش کامل شده‌اند.

آقای قاضی‌زاده همچنان گفت که شکایت و اعتراض دانشجویان شنیده‌ شده و هم‌اکنون اعتراض دانشجویان پایان یافته ‌است.

رییس دانشگاه بدخشان می‌گوید برای بررسی این موضوع با نماینده ریاست امر به‌ معروف و نهی از منکر در دانشگاه بدخشان، نشستی‌ داشته است.

براساس مقررات وزارت تحصیلات عالی طالبان، دانشجویان دختر باید لباس سیاه و گشاد بپوشند.

حجاب مطلوب این گروه نیز پوشش کامل صورت یا پوشیدن برقع است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه